750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Daiwa Olta Makineleri Rehberi: Bilmeniz Gereken Her Şey

Olta balıkçılığı dünyanın birçok noktasında en basit halinden en profesyonel haline dek sevilerek yapılmaktadır. Her yaştan ve her kesimden gelen balıkçılar balıkçılık hobisine erken sayılabilecek yaşta başlamaktadırlar. Hobi balıkçılığı zaman içerisinde hızla gelişen teknolojiden nasibini alarak çok daha farklı şekillerde yapılmaya başlanmıştır. Merada bekleyen balıkçıdan balığın peşinde merayı tarayan balıkçıya doğru yaşanan dönüşümde tekniklerin olduğu kadar hobi balıkçılığı malzemeleri üreten firmaların da payı büyük olmuştur.

Yarım asırdır olta balıkçılığı için sunduğu ekipmanlar ile tüm dünyada yüksek bir tanınırlığa ulaşmış Daiwa firması, farklı tekniklerde kullanılabilecek olta makinelerini sunmaktadır. Ayrıca bu tekniklere göre fiyat-performans ve performans ürünleri ile her türlü bütçeye hitap ederek geniş bir kitleye sahip olmuştur.

Neden Daiwa Olta Makinelerini Seçmelisiniz?

Daiwa markası yaklaşık yarım asrın getirdiği bir balıkçılık tecrübesine sahiptir. Ürettiği olta makinelerinde bu birikimin yanı sıra güncel teknoloji ve trendleri takip ettiğini kolaylıkla görebilirsin. LRF, spin ve surf avı gibi tekniklerin gerektirdiği iç ve dış donanımları makinelerine işleyen bu marka, dayanıklılığı sağlayacak iç ve dış materyal kalitesine de ek olarak özen göstermektedir. 

Bir dünya markası olan Daiwa hemen hemen her ülke sularında kolaylıkla kullanılabilecek olta makineleri üretebilmektedir. Yenilik ve kaliteyi bir arada deneyimlemeyi istiyorsan senin için seçilen Daiwa olta makinesi modellerine göz atabilirsin. 

Daiwa Crossfire Olta Makinesi Serisi

Crossfire serisi Japon mühendisliğinin olta makinesinde vücut bulmuş halidir denilebilir. Farklı boyutlarına göre LRF, spin ve surf avında kullanımı mümkün olan bu olta makinesi serisinde ön plana çıkan olta makinesinin azaltılmış hafifliğidir. Bu yeni teknoloji sayesinde olta makinesi ağırlığı %20’ye varan oranla daha hafifletilmiştir. Böylece uzun süren avlarda balıkçının yorulması büyük ölçüde önlenebilmiştir.

Hem tatlı hem de tuzlu su avında kullanılabilen bu makinede Crossfire 1000-2000 modelleri LRF avı için idealken 2500-4000 arasındaki değerleri spin avı için düşünebilirsin. Surf olta makinesi için daha yüksek kafa çapı değerlerine sahip Crossfire modellerine göz atmalısın. 

Daiwa Crossfire olta makineleriyle ilgili daha detaylı bir bilgi arıyorsan, Daiwa Crossfire Olta Makinesi Ürün İncelemesi makalemize göz atmalısın.

Daiwa Crossfire LT 20 1000 Spin Olta Makinesi
Daiwa Crossfire Olta Makinesi

Daiwa Ninja Olta Makinesi Serisi

Profesyonel spin ve LRF makineleri arasında sayılan Ninja serisi hafiflik ve hızlı at çek yapısı ile zorlu meraların ve balıkların avını kolaylaştıran bir makinedir. Tough Digigear özelliği sayesinde olta hakimiyetini daha fazla kurabilir, trofe balıklarla daha kolay mücadele edebilirsin. 

Sessiz bir makine serisi olan Daiwa Ninja, özellikle asılma anında boşa dönen makine sesini neredeyse duymazsın, böylece çok hassas olan bazı balık türlerinin sesten dolayı ürküp uzaklaşmasını önleyebilir. Air Metal Monokok gövdesi hem iç hem de dış donanıma tam bir koruma sağlar. Özellikle ince misina ve küçük sahteler kullanıyorsan bu makine modeli senin için ideal olacaktır.

Daiwa Ninja serisi, Daiwa’nın hiç şüphesiz özel serilerinden biri. Bu seriyle ilgili daha detaylı incelemeyi Daiwa Ninja Olta Makinesi Ürün İncelemesi makalesinde bulabilirsin.

Daiwa Ninja 18 LT Olta Makinesi ürün görseli
Daiwa Ninja Olta Makinesi

Daiwa Legalis Olta Makinesi Serisi

Hafif yapısı, güçlü iç donanım parçaları ve güvenli kullanım teknolojisi ile adrenalin dolu meralarda iyi çalışan bu lrf ve spin özellikli olta makinesi modeli; sürtünmeyi en hafife indirgeyen teknolojiye sahiptir. Fiyat-performans grubunda yer olan bu seri, kullanıcılarına daha hafif makine standartları sunmaktadır. 

Makine boyutu küçülmesine rağmen gücünden ve dayanıklılığından ödün vermeyen bu makine ile turna ve trofe levrek gibi balıkları kolaylıkla avlayabilirsin. ATD drag teknolojisi sayesinde balığın su altındaki aksiyonuna karşın hızla karşı atağını yaparak vakit kaybetmeden tutabilirsin. CNC kesim alüminyum sap balıkçı için tam bir ergonomik yapıdadır. CNC kesimi sayesinde altın oranın yakalandığı makine kolunu yine ergonomik bir topuz eşlik etmektedir.

Daiwa Legalis 20 LT Olta Makinesi
Daiwa Legalis Olta Makinesi

Daiwa Exceler Olta Makinesi Serisi

Daiwa üretimi olta makinesi modelleri arasında bulunan bir diğer fiyat-performans ürünü Exceler serisi, Zaion V maddesi ile son teknolojiye ayak uyduran bir makinedir. Bu madde ile üretilen makine, olduğundan daha hafif ancak çok daha güçlü bir yapıya sahiptir. Dış etkenlere karşı tam koruma sağlayan bu madde, makinenin uzun yıllar seninle birlikte kalmasına imkan sağlar.

LT yani hafif-sert olta makinesi sınıfında olan bu seri; gereksiz ağırlığın balıkçının elinde hissetmesini engeller. Uzun saatler boyunca avının peşinde koşarken hafifliği sayesinde el veya bilek ağrısı çekmekten büyük ölçüde kurtulabileceksin. Air Alimünyum kullanılarak imal edilen Longcast ABS makinesi ile meradaki uzak mesafeler senin için yakın hale gelecek. Atış ve çekiş esnasında hızlı toplamaya imkan veren 5 bilyalı rulman, Daiwa teknolojisinin balıkçılar için sunduğu bir diğer avantajdır.

Daiwa Exceler 20 LT Olta Makinesi
Daiwa Exceler Olta Makinesi

Daiwa Fuego Olta Makinesi Serisi

Yenilenmiş bir seri olan Fuego; son dönemde Daiwa olta makinesi modellerinde sıklıkla kullanılan Zaion V maddesi ile örülmüştür. Bu madde ile makine ek bir sağlamlığa kavuşmuştur. Özellikle iri balıkların avında, balık sudan karaya doğru çıkarken balığın yaptığı ani manevralara karşın tam bir koruma ve dayanıklılık gösteren makine, balığın su altından yaptığı çekişlere karşında tam bir direnç gösterebilmektedir. Avın en hassas anı olan çekme kısmında durumu balıkçı lehine çeviren bu ürün hem tatlı hem de tuzlu su meralarının azman balıklarına karşı balıkçıyı bir sıfır öne geçirebilmektedir.

Yine Daiwa teknolojisinde sıklıkla görülen LT yani hafif sert makara sistemi bu seride de kendisini göstermektedir. Hali hazırda hafif olan olta makinesi ek bir hafifliğe sahip olarak balıkçıya konforlu bir kullanım imkanı vermektedir. Daiwa Fuego olta makineleriyle ilgili daha detaylı bilgiye, Daiwa Fuego Olta Makinesi Ürün İncelemesi makalesinden ulaşabilirsin.

Daiwa Fuego Olta Makinesi
Daiwa Fuego Olta Makinesi

Özetle Daiwa markası, bünyesinde değişkenlik gösteren olta makinesi fiyatları skalasına sahiptir. Bazı ürünleri bütçe dostu ve performans sunarken bazı ürünleri de profesyoneller için tam bir performansa sahip ürünlerden oluşmaktadır. Olta makineni seçerken makineden beklentilerini göz önüne alman sana daha kolay bir seçim imkanı verecektir. 

Daiwa olta makineleriyle ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsan Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilir; sorularını ya da görüşlerini dilediğin gün ve saatte bizlere iletebilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar