750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Daiwa Olta Kamışları Rehberi: Bilmeniz Gereken Her Şey

Balık avcılığında hemen hemen her teknik için takım oluşturma hem eğlenceli hem de yorucu bir süreçtir. Yeni bir tekniğe başlayan balıkçı için seçim yapmak genelde zor görünse de, en az yeni balıkçılar kadar profesyonel balıkçılar da olta takımı seçme konusunda tereddütlü duruma düşebilirler. 

Olta balıkçılığının bel kemiği niteliğinde bir ekipmanı olan olta kamışı, son yıllarda çeşitlenen balıkçılık teknikleri ve gelişen teknoloji ile birlikte klasik görünümünden epey bir uzaklaşmıştır. Markaların birbiriyle rekabetçi bir ortam oluşturduğu balıkçılık ürünlerinde markaların amacı; mümkün olduğunca kaliteli ve av tekniğinin özelliklerini yansıtan ekipmanları üretebilmektir. 

Neden Daiwa Olta Kamışlarını Seçmelisiniz?

Balık avcılığının hızla değişmesi ve gelişmesi ile birlikte firmalar ekipman üretimi konusunda kıyasıya bir mücadeleye girişmişlerdir. Bu firmalardan biri olan Daiwa, temelleri Uzakdoğu’da atılmış ve kısa sürede tüm dünyadaki balıkçılar tarafından adından övgüyle söz ettirebilmeyi başarmış bir firmadır.

Ürünlerine inovatif bir şekilde yaklaşan bu firma, hızla değişen teknolojik gelişmelerden yararlanarak güncelliğini koruyabilmektedir. Her bir teknik için gereken tüm detayları ürünlerine yansıtan bu firma başarısını olta kamışlarında da göstermektedir. Daiwa olta kamışı; hassas yapısı, yüksek karbon ile örülmüş esnekliği ve uzun süreli kullanım sunan dayanıklı dış yapısı ile hobi ve sportif balıkçılığında balıkçıların ilk tercihlerinden olma yolunda ilerlemektedir. 

Daiwa Fiyat-Performans Olta Kamışları

Daiwa markası her bütçeye ve beklentiye göre ürettiği olta kamışlarını kullanıcılarının beğenisine sunmaktadır. Fiyat-performans kategorisine giren olta kamışları, başlangıç seviyesinde olan balıkçı adaylarının ilgi duydukları teknikleri kolaylıkla öğrenmesine imkan veren ve dayanıklı yapıya sahip kamışlardır. Dilersen senin için seçilen bazı fiyat performans odaklı olta kamışlarını inceleyelim.

Daiwa RX Lure Game 2.70m 14-56gr 2P Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-rx-lure-game-2-70m-14-56gr-2p-olta-kamisi/

Başlangıç için spin olta kamışı arayışında isen bu kamış beklentilerini karşılayabilecek bir donanıma sahiptir. Daiwa’nın yenilikçi yapısı sayesinde spin avlarında oltana dilediğin aksiyonu kolaylıkla verebileceksin. Hassas yapısı sayesinde oltana verdiğin her aksiyon suyun altındaki sahtene tam olarak yansıyabilecektir. Teleskopik yapısı sayesinde uzak noktalardaki avlaklara giderken kolayca taşıyabilme imkanına sahip olacaksın. 270 cm uzunluğu spin avı için oldukça ideal bir boyuta sahiptir. 56 grama varan atarı sayesinde farklı ebattaki ve özellikteki sahte yemler için kolay bir kullanıma sahiptir.

Daiwa Ninja 224cm 2-12gr Lrf Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-ninja-224cm-2-12gr-lrf-kamisi/

LRF olta kamışı için başlangıç ve orta seviyedeki balıkçılar için konforlu bir kullanım sunan Daiwa Ninja kamış; gerek sahip olduğu uzunluğu gerek atar değeri ile bir LRF kamışında olması gereken tüm yeterliliklere sahiptir. LRF avında önemli bir detay olan sahteye aksiyon bu olta kamışı sayesinde sorunsuz bir şekilde yapılabilmektedir. Diğer yandan teleskopik yani iç içe geçen yapısı ile oldukça küçük bir yapıya gelerek hem yanında hem de aracında kolaylıkla taşınabilmektedir.

 Daiwa Crossfire 270 cm 10-35 gr Spin Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-crossfire-270-cm-10-35-gr-spin-kamis/

Spin avı, sahte yeme aksiyon verilerek balığın oltaya takılması ile yapılan bir avcılık tekniğidir. Hem tatlı hem de tuzlu su avı için uygun olan bu teknik için ideal bir olta kamışı olan Daiwa crossfire kamış; verdiği yumuşak aksiyonlar ile alabalık ve levrek gibi iri avları dahi kolayca yakalanmasına yardımcı olmaktadır. EVA sap ve titanyum oksit halkaları sayesinde kullancıya uzun süreli bir kullanım imkânı sunmaktadır. Ayrıca hafifliği sayesinde zorlu meralarda uzun süreler boyunca yorulmadan kullanabilirsin. 

Daiwa Performans Olta Kamışları

Performans olta kamışlarının hitap ettiği kitle genelde profesyonel balıkçılardır. Bazı balıkçılık tekniklerinde adeta spor müsabakaları gibi yarışma düzenlenmektedir. Bu olta kamışları da zorlu avları ve yarışmalarda iyi dereceleri hedefleyen balıkçılar için idealdirler. Senin için Daiwa markasından seçilen performans kamışlarına dilersen birlikte göz atalım.

Daiwa New Legalis RF 2.34m 1-10gr 2P LRF Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-new-legalis-rf-2-34m-1-10gr-2p-lrf-olta-kamisi/

LRF avı oldukça hassas ve ince takımlarla yapılan bir avdır. Balıkçı en ücra meralarda sürpriz avların peşinde koşar. LRF avında atış teknikleri ve aksiyon verme bu avın en zor ama öğrenildiği zaman en keyifli geçen kısmıdır. Farklı aksiyon ve sahteler ile trofe avlara göz diktiysen Daiwa New Legalis beklentilerini fazlası ile karşılayacaktır. LRF avı için en iyi olta kamışı kategorisinde bulunan bu kamış, kendini LRF avında profesyonel görenler için iyi bir seçim olabilir.

Daiwa New Legalis Seabass 2.72m 14-42gr 2P Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-new-legalis-seabass-2-72m-14-42gr-2p-olta-kamisi/

Daiwa’nın New Legalis serisinden bir diğer kamış olan Seabass; spin avında ustalaşmış olan balıkçılar için ideal bir kamıştır. Aynı zamanda sahip olduğu atar değeri ile hafif düzeyde surf olta kamışı olarak da kullanılabilmektedir. Güçlü atarı ile kıyıdan hedeflenen birçok mesafeye sağlam atışlar yapılabilmektedir. Daiwa surf kamış modelleri arasında bulunmasa da bu açıdan çok amaçlı olarak kullanılabilme yapısına sahiptir. 

Daiwa New BG Seabass 2.44m 7-28gr 2p Spin Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-new-bg-seabass-2-44m-7-28gr-2p-spin-olta-kamisi/

Spin avında en zorlu mera ve avlarla mücadele etmek istiyorsan, Daiwa New BG Seabass kamışı ile adrenalin dolu avlarını oldukça keyifli bir şekilde yapabileceksin. HVF karbon boşlukları sayesinde trofe balıklara karşı oldukça dirençli bir yapıya sahiptir. Hem tatlı hem de tuzlu avında kolaylıkla kullanılabilir. Daiwa spin kamış modelleri arasından sivrilen bu model aynı zamanda birçok balıkçılık tekniğinde üstün performans gösterebilen bir yapıya sahiptir. 

Daiwa Ballistic X Jiggerspin 270cm 7-28gr Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-ballistic-x-jiggerspin-270cm-7-28gr-olta-kamisi/

Spin avında yemine farklı aksiyonlar vermekten hoşlanıyor veya zorlu meralarda kimsenin balık tutamadığı anda farkını ortaya koymak istiyorsan X Jiggerspin senin için iyi bir tercih olacaktır. Özellikle tatlı ve tuzlu su avlarında yumuşak sahte yemleri tercih ediyorsan, bu yem ve olta kamışı kombinasyonu ile birçok merada istediğin avları kolaylıkla yapabileceksin. Hassas yapısına rağmen en sağlam olta kamışı modelleri arasında liste başına oynamaktadır.

Daiwa olta kamışlarıyla ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsan Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilir; sorularını ya da görüşlerini dilediğin gün ve saatte bizlere iletebilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar