750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Fiyat-Performans Oranı En Yüksek Olta Kamışları

Balıkçılık, son dönemlerde birbirinden farklı yeni tekniklerin ortaya çıkması ile klasik özelliklerinden oldukça uzaklaşmıştır. Yeni tekniklerin ortaya çıkması beraberinde halihazırda bulunan olta takımlarının da yenilenmesini getirmiştir. Her bir teknik farklı ekipmanlar gerektirdiğinden, balıkçılar bu takımları oluşturabilmek için doğal olarak ilk başlarda bütçeye uygun türlere yönelmektedirler.

Olta kamışları da bu değişen teknikler arasında birçok farklı hale bürünmüşlerdir. Klasik olta kamışlarına göre daha incelmiş veya daha uzunlaştırılmış hatta daha hassas ve ergonomik bir hale getirilmişlerdir. Balık malzemeleri üreten firmalar bu tekniklere bağlı olarak müşterileri için özellikle de yeni başlayanlar için daha ekonomik olan olta kamışlarını onların beğenisine sunmuşlardır.

Uygun Fiyatlı Lrf Olta Kamışları

Yeni nesil balıkçılık teknikleri arasındaki en yeni teknik olarak LRF (Light Rock Fishing) balıkçılığın dünyada en popüler olduğu Uzakdoğu’da ortaya çıkmıştır. Sahte yeme verilen aksiyon ile daha önce burun kıvrılan meralarda av yapılabilmenin mümkün olduğunu gösteren bu teknik ile birçok balıkçı bu tekniğe yönelmişlerdir. 

LRF avında olta kamışının yeri oldukça büyüktür. Birçok balıkçı LRF için takım oluşturmaya olta kamışını seçerek başlamışlardır. LRF dünyası oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Birbirinden farklı ekipmanlar arasında fiyat açısından da oldukça büyük değişimler gözlenmektedir. Dilersen senin için seçtiğimiz fiyat performans LRF olta kamışı modellerini birlikte inceleyelim. 

Fujin Sniper 230cm 06-8gr Ultra Light LRF Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/fujin-sniper-230cm-06-8gr-ultra-light-lrf-kamisi/

LRF avında hassaslık oldukça önemlidir. Balığın her bir hareketini oltada hissetmen avını başarıyla tamamlaman açısından hayatidir denilebilir. Fujin markasının sunduğu Sniper LRF kamışı; LRF avına ilk adımını atan balıkçılar için ideal bir kamıştır. Dengeli bir yapıya sahip olduğu için başlangıç atışlarını ve sahteye aksiyon vermeyi bu olta kamışı ile daha hızlı öğrenebilirsin. 210 olta kamışı boyutundan biraz fazla olan uzunluğu sayesinde kayalık ve dar alanlarda kolaylıkla av yapabilirsin. 

Daiwa Crossfire New Spin 234cm 2-10gr Spin Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-crossfire-new-spin-234cm-2-10gr-spin-olta-kamisi/

Daiwa markası, LRF olta kamışları ile kendisinden söz ettiren markaların başında gelmektedir. Crossfire kamışı modellerinde ise LRF avı için gerekli olan hassaslık ve ince yapı bu olta kamışında ilk bakışta görülebilmektedir. Diğer yandan uzun süreli kullanım şansı sunan seaguide yüzükleri ile deniz suyunun ola kamışı yapısını bozmasını engeller. Vidalı düz makara yatağı sayesinde kombin edilecek olta makinesinin tam olarak oturmasını sağlar, böylece av esnasında olta hakimiyetine doğrudan katkı sunar. 

Uygun Fiyatlı Spin Olta Kamışları

LRF avından daha eski bir maziye sahip olan spin avı; hem tatlı hem de tuzlu su balık avcılığında klasik olta balıkçılığına bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Sahte yemin hem su üzerine yakın bir konumda hem de daha derin bir konumda aksiyon verilmesi ile balığın yeme atlamasının sağlandığı bu teknikte, ekipman seçimi oldukça önemlidir. 

İnce ancak LRF avına göre daha uzun bir yapıya sahip olan spin olta kamışı; oldukça geniş bir model seçeneğine sahiptir. Ancak bu av için daha uygun ancak tekniğin gereksinimlerini de sağlamayı istiyorsan senin için seçtiğimiz modellere göz atarak fikir sahibi olabilirsin.  

Fujin Sniper 270cm 10-30gr Spin Kamış

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/fujin-sniper-270cm-10-30gr-spin-kamis/

Spin avını ilk defa deneyimleyecek balıkçılar için ideal bir spin kamışında olması gereken özellikleri bünyesinde barındıran Fujin Sniper, hemen hemen her bütçe için uygunluk göstermektedir. 270 olta kamışı boyutu ile yeterli uzunluğa sahiptir, kıyıdan istenilen mesafeye atış yapabilmene imkan vermektedir. Yeni başlayanlar için adeta kılavuz gören bu olta kamışında yeme nasıl aksiyon verilmesi gerektiğini hızla öğrenebilirsin. Göl olta kamışı olarak da kullanılabilen bu spin kamışı modeli, tatlı suda yaşayan birçok balık türü için oldukça elverişlidir. 

Okuma Azaki Spin 274 cm 12-35 gr 2 Parça Spin Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-azaki-spin-274-cm-12-35-gr-2-parca-spin-kamisi/

Spin avı hatta balıkçılık için oldukça yeniysen Azaki Spin olta kamışı senin için başlangıçta oldukça uygun olacaktır. Başlangıç seviyesi spin en iyi olta kamışı listesinde başı oynayan Azaki; rahat kullanımı ve dayanıklı yapısı ile göz doldurmaya devam etmektedir. SIC halkaları ile olta kamışının en hassas noktası olan misina halkalarını olası dış etkenlerden koruyarak oltanın yapısını korumasını sağlamaktadır. 

Uygun Fiyatlı Surf Olta Kamışları

Surf balıkçılığı, klasik anlamdaki olta balıkçılığının çok daha gelişmiş halidir. Daha uzun ve sağlam ekipmanların yer aldığı bu teknikte, kıyıdan uzağa mümkün olan en iyi atışın yapması hedeflenmektedir. Zor bir teknik olan surfta, balıkçı av boyunca iyi atışlar yaparak istenilen noktadaki balıkları avlamaya çalışmaktadır. 

Surf olta kamışı özellikleri arasında uzunluk ve sağlamlık ilk aranan özelliklerdir. Karbon oranı yüksek olan ve dengeli bir esnekliğe sahip olan kamışlar surf avı için uygundurlar. Ayrıca surf avında ağırlık kullanılması elzemdir, balıkçı av boyunca uzağa atışlar yapacağı için olta kamışının hafif olması da aranan özelliklerin başında gelmektedir. Son dönemlerde surf avına artan ilgi ile birlikte balık malzemeleri üreten firmalar birbirinden farklı modelleri balıkçıların beğenisine sunmaktadırlar. Bu modeller arasında fiyat performans ürünü olarak seçtiğimiz ürünü incelemeni öneririz.

Okuma Alaris Tele Surf 390 cm 100-200 gr Surf Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-alaris-tele-surf-390-cm-100-200-gr-surf-kamisi/

Başlangıç seviyesi surf kamışı arıyorsan Okuma Alaris Tele surf olta kamışı acemilik beklentilerini ve sonrasını fazlasıyla karşılayacaktır. Olta kamışı 420 cm uzunluğa varan yapısı ile ideal bir surf olta uzunluğu sunmaktadır. Olta gövdesi güçlü karbon alaşımından yapılmıştır, deforme olması beklenmez ve en sağlam olta kamışı listesinde adından sıklıkla söz ettirmektedir. Teleskopik yapısı sayesinde hem araçta hem de elde kolaylıkla taşınabilen bir yapıya sahiptir. Görsel beyaz olta ucu sayesinde olta aksiyonunu kolaylıkla takip edebilirsin.

Bütçe dostu olta kamışlarıyla ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsan Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilir; sorularını ya da görüşlerini dilediğin gün ve saatte bizlere iletebilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar