750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Savage Gear Olta Makineleri Rehberi: Bilmeniz Gereken Her Şey

Balıkçılık malzemeleri üretiminde Uzakdoğu pazarın geneline hakim olsa da bir firma bu tekeli kısa sürede kırarak bu markalarla rekabet edebilen bir pozisyona gelmiştir. Danimarka’da temelleri atılmış Savage Gear firması, balıkçılığı spor dalı olarak görenler için ürettikleri ekipmanlar ile dikkatleri üzerine çekmektedir. 

Gerek iç gerek dış donanımları ile balıkçılığı spor şeklinde yapmak isteyen balıkçılar için daha farklı detayların eklendiği olta makineleri; balıkçılıkta adrenalini yükseltmek isteyenlere geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Balıkçılığı sportif bir eyleme çevirmek isteyenlerin yanı sıra tuzlu ve tatlı suyun azman balıklarının peşinde koşanlar için de Savage Gear markası yüksek mücadele kabiliyeti olan ve sağlam yapıda olta makineleri tasarlamaktadırlar.

Neden Savage Gear Olta Makinelerini Seçmelisiniz?

Balıkçılık ve adrenalin kelimelerini son yıllara dek yan yana görebilmek pek olası değildi. Sakinlik ve sabrı teşvik eden klasik balıkçılık yeni tekniklerin ortaya çıkması ile bir nebze kırılsa da, sportif balıkçılığın gelişmesi ile bu iki kelime çok daha sık birlikte anılmaktadır. Trofe avların peşinde koşan veya tehlikeli meraları tercih eden balıkçılar için güçlü olta makineleri, takımlarının vazgeçilmezidir denilirse yanılmış olmayız. 

Savage Gear olta makinesi modelleri birbirleri arasında farklılık gösterse de genel yapıları itibariyle benzer özelliklere sahiptirler. Deniz suyuna karşı yüksek koruma sağlayan iç ve dış donanımsal özellikleri sayesinde bu makineler korozyona karşı yüksek dirence sahiptirler. Zorlayıcı balıklara karşı birçok modelinde balığın gücünü oltaya yansıtmayan esnek ve sağlam yapıya sahiptir, bu sayede güçlü balıkların ani hareketlerine karşın balıkçıyı avantajlı duruma geçirir. 

Alüminyum ve karbon alaşımları ile güçlü kol ve gövde mekanizmasına sahip bu olta makineleri dış etkenlere karşı da görünümlerini deforme olmaktan kurtarabilmektedirler. Yüksek seviyedeki çeker değerleri sayesinde avlanılan trofe avları olta takımına zarar vermeden çekebilir, ayrıca balığı sudan çıkarmaya çalıştığın andaki mücadelede olta hakimiyetini koruyabilirsin. Savage Gear, hem fiyat-performans hem de profesyonel ürünleri ile her bütçeye hitap edebilen geniş bir ürün skalasına mevcuttur.  

Savage Gear SG2 Serisi

LRF ve spin takımı için tam bir fiyat-performans makinesi sınıfında olan SG2 serisi; dayanıklı ve hassas yapısı ile göz dolduran bir yapıya sahiptir. Grafit kompozit madde ile üretilen parçaları makineyi oldukça hafifletirken; buna oranla sağlam bir yapıda olmasını sağlar. Ayrıca grafit kompozit kaplama deniz suyuna bağlı korozyonu büyük ölçüde engelleyebilmektedir. 

Başlangıç seviyesi spin ve LRF olta makinesi olarak da kullanılabilen bu seri; balıkçılık için yeni sayılabilecek birçok teknolojik özelliği de beraberinde getirmektedir. Dura Gres, yumuşak dokunuşlu olta kolu topuzu ve T-şekilli misina kıskacı, senin hem av esnasında hem de av sonrasında makineni koruyabilmene ve etkili kullanabilmene olanak sağlar. Spin olta makinesi için başlangıç seviyesinde bir makine arıyorsan bu model serisindeki makineler sana fazlasıyla yardımcı olacaktır. 

Savage Gear SG2 Olta Makinesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsan, Savage Gear SG2 Olta Makinesi Ürün İncelemesi makalemizi incelemeni tavsiye ederiz.

Savage Gear SG2 Olta Makinesi

Savage Gear SG4 Serisi

Daha ileri seviye spin olta makinesi bakan balıkçılar için tam bir performans ürünü olan SG4 serisi; dayanıklılık ve hafifliği ile ön plana çıkan özelliklere sahiptir. Alüminyum makara, uzun süreli bir kullanım imkanı sunmaktadır. 

Spin avında trofe balıklarla mücadele sık rastlanılan bir durumdur. Balıkçı için makine gücünün ve dayanıklılığın yanı sıra olta makinesi kolunun da makine ile eşdeğer bir güce sahip olması gerekmektedir. Balığı çekerken tüm mücadeleyi kol yardımıyla yapılmaktadır. SG4 serisi alüminyum kaplı ve yumuşak topuza sahip olta makinesi kolu ile zorlu balıklarla mücadeleyi kolaylaştırmaktadır. 

S4G uzak atışlar yapılmasına olanak sağlayan dengeli atış sistemine sahiptir. Bu sistemde sürtünme en az seviyede olarak, takımın istenilen mesafeye fazla güç harcamadan gitmesi sağlanır. Yedek grafit makarası sayesinde olası istenmeyen durumlara karşı hızla parça değişimi yaparak avına kaldığın yerden devam edebilirsin. 

Savage Gear SG4 Olta Makinesi

Savage Gear SG6 Serisi

SG6 serisi zorlu meralarda av yapmaktan hoşlanan spin avcıları için dayanıklı ve hassas bir makinedir. Bu olta makinesinin balıkçıya sunduğu en önemli özelliği ise gücüdür. Çekme ve atma gücünü üst seviyeye taşıyan Savage Gear markası, azman balıklarla adrenalin dolu dakikalar geçirmek isteyen balıkçılar için bu olta makinesini tasarlamıştır. 

Güçlü yapısına oranla hafiflik ve esnekliğinden herhangi bir taviz vermeyen bu makine; bu özelliklerini CRC gövde ve özel rotor sistemine borçludur. CRC maddesi ile üretilen parçaları esnekliğinin yanı sıra darbe ve ani manevralara karşın yüksek bir dirence sahiptir. Örgü misina için özel bir kullanım imkanı sunan bu olta makinesi, ağır avlarda kullanılacak bu misina türü ile tam bir uyum gösterir. Alüminyum kaplama dış gövdesi ile kullanım boyunca darbe ve neme karşın tam bir koruma sağlar, ömürlük kullanım imkanı vermektedir. 

Savage Gear SG6 Olta Makinesi

Savage Gear SG8 Serisi

Surf olta makinesi özellikleri taşıyan bu seri, güçlü makine yapısı ile uzak mesafe atışlarında parmak ısırtan bir güce sahiptir. CRC gövde ile güçlendirilen yapısı sayesinde makine uzun süreli kullanımda çok az bir yıpranma payına sahip olmaktadır. Rotor sistemi ile misinadan olası su gelişini engeller ve olta makinesi iç mekanizmasının korozyon ile bozulmasını tamamen önler. 

Sürtünme kontrolü ağırlık ile yapılan bir av olan surf avında balıkçının bundan dolayı hedeflediği mesafenin gerisine düşmesini engeller. Ayrıca balıkla mücadelesinde oltaya tam olarak hakim olmasını sağlar. 10+1 çelik bilyalı rulmanları ile çekişlerde hız ve güç bir arada kendini göstermektedir. T- şekilli misina tutacağı ile konforlu bir kullanım sunan bu makine, yarışmaktan ve ekstrem balık peşinde koşmaktan hoşlanan hobi balıkçıları için ideal bir makinedir.

Savage Gear SG8 Olta Makinesi

Savage Gear Olta Makinesi Fiyatı Ne Kadar?

Sen de Savage Gear olta makinesi fiyatları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsan sayfamıza göz atabilir ve daha detaylı bilgi sahibi olabilirsin.

Savage Gear olta makineleriyle ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsan Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilir; sorularını ya da görüşlerini dilediğin gün ve saatte bizlere iletebilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar