750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Balıkçılık Seviyenize Göre Olta Kamışı Rehberi

Balıkçılık hobisi çok küçük yaşlarda başlayabilen ve hayatın hemen hemen her safhasında devam eden tutkulu bir hobidir. Doğayı sevenler için keyifle yapılan dinlendirici bir hobi olmasının yanı sıra son yıllarda ortaya çıkan av teknikleri ile bazı kesimler tarafından sportif bir aktivite haline de gelmiştir. 

Balıkçılığın son dönemlerde geçirdiği bu dönüşüm firmaların balıkçılık ekipmanlarında da değişim geçirmesine yol açmıştır. Durağandan dinamiğe geçen balıkçılıkta, ekipmanlar klasik döneme göre çok daha ince ve esnek hale getirilmiştir. Elbette birçok balıkçılık tekniği de kendi içinde bilgi ve tecrübe gerektirmektedir. Bir tekniğe yeni başlayan bir balıkçı kullanım açısından daha rahat ve tekniği hızlı öğrenebileceği ekipmanlara ihtiyaç duyarken bu teknikte ustalaşmış bir balıkçı da ekipmanlarının çok daha farklı özelliklerine sahip olmasını istemektedirler. 

Başlangıç Seviyesi Olta Kamışları

Balıkçılığa yeni başlayan veya balıkçılığa aşina olup yeni bir tekniğe adım atmak isteyenler için başlangıç seviyesinde bir kamış seçimi doğru bir tercih olacaktır. Başlangıç seviyesi olta kamışları, bir tekniği öğrenebilmeniz için birçok kolaylaştırıcı detaya sahiptirler. Daha dayanıklı ve daha ergonomik olan başlangıç seviyesi olta kamışları, özellikle atış tekniklerinin balıkçı tarafından öğrenilmesine katkı sunmaktadır, böylece hızla acemiliğini üzerinden atan balıkçı tekniğin inceliklilerini öğrenmeye geçebilir. 

Okuma Fuel Spin 213 cm 0-8 gr Lrf Kamışı (Lrf)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-fuel-spin-213-cm-0-8-gr-lrf-kamisi/

LRF avı, son yıllarda özellikle genç balıkçılar arasında kendine yer edinmiş balıkçılık tekniklerinin başında gelmektedir. Kıyıdan yapılan bu avda balıkçı oltaya aksiyon vererek balığı oltaya çekmeye çalışmaktadır. Başlangıç seviyesindeki bir LRF olta kamışı için aranan özelliklerin başında hassaslık ve incelik gelmektedir. Bu olta modelinde oltaya genel denge sağlayan 3 bölümlü EVA sap kullanılmıştır. Hızlı aksiyon veren yapısı ile yeni balıkçıların balığı daha rahat yakalamasına imkân verir. 210 cm olta kamışı yapısı ile LRF için ideal bir uzunluk sunmaktadır. 

Fujin Sniper 270cm 10-40gr Spin Kamış (Spin)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/fujin-sniper-270cm-10-40gr-spin-kamis/

Hem tatlı hem de tuzlusu avında tercih edilen balıkçılık tekniklerinden biri olan spin av tekniği, at çek şeklinde yapılan bir avdır. Spin olta kamışı için başlangıç seviyesi bir kamış olan Fujin Sniper, hafif ve esnek yapısıyla ideal bir spin kamışı görünümünü verebilmektedir. 270 olta kamışı uzunluğu ile amatör balıkçılar için kolay bir kullanım sunarken, dengeli ve hafif yapısı ile balıkçının olta atışları konusunda tecrübe kazanmasına imkan vermektedir. 

Remixon Apache 3.90m 250gr Tele Kamış (Surf)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/remixon-apache-3-90m-250gr-tele-kamis/

Spor balıkçılığı olarak görülen surf balık avı tekniği, zorlu meralarda avlanmaktan hoşlanan balıkçıların tercih ettiği bir tekniktir. Takımın uzağa atılması ve takıma aksiyon verilmesi ile balık tutmayı ön gören bu sistemde, ağır ve uzun kamış yapısı ön plana çıkmaktadır. 5 adet halkası ile misinanın takılmadan ilerlemesini sağlar, ayrıca teleskopik yapısı ile rahatça taşınabilir. 

Fiyat Performans Oranı Yüksek Olta Kamışları

Balıkçılık tekniklerinden bir veya birkaçını tercih ediyorsanız her bir teknik için farklı bir takıma ihtiyaç duyacaksın. Bu durumda fiyat performans ürünleri takımlarını ekonomik bir şekilde oluşturmana yardımcı olurken aynı zamanda bu ürünlerden av sırasında en iyi şekilde verim almanı sağlamaktadırlar. Fiyat performans olta kamışları en sağlam olta kamışı kategorisine girebilir desek yanılmış olmayız. Dayanıklı malzemelerden üretilen bu kamışlar, sana uzun süreli kullanım imkanı sunacaktır.

Daiwa Crossfire New Spin 234cm 2-10gr Spin Olta Kamışı (Lrf)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-crossfire-new-spin-234cm-2-10gr-spin-olta-kamisi/

Hafif ekipmanlarla yapılan bir av tekniği olan LRF, son dönemlerde balıkçıların sıklıkla övgüyle takip ettikleri tekniklerin başında gelmektedir. Avın peşinde koşulan ve avın her vuruşunu hissettiren bu av sisteminde, kamış önemli bir yere sahiptir. Daiwa Crossfire New Spin olta kamışı LRF avının kaliteli geçmesi için tüm detaylar düşünülerek imal edilmiştir. Hassas yapısını karbon yapısından alan kamış; seaguide yüzükleri ile tam bir fiyat performans ürünü olduğunu kanıtlamaktadır.

Daiwa Ninja Serisi 274cm 14-42gr Olta Kamışı (Spin)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-ninja-serisi-274cm-olta-kamisi/

At çek avını oldukça heyecanlı ve eğlenceli hale getiren spin av tekniğinde, balıkçı sahte yeme aksiyon vererek en zorlu balıkları avlayabilmektedir. Hem ekonomik hem de üst düzey bir yapıya sahip spin kamışına ihtiyaç duyuyorsanız; Daiwa Ninja serisi beklentilerini tam anlamıyla karşılayacaktır. Olta bedeninin güçlü karbon alaşımdan yapılmış olması sebebiyle uzun süreli bir kullanım sunar. Olta sapı tam bir tutunmayı sağlayarak zorlu avlarda hâkimiyetin kaybolmasını önlemektedir. Dilersen göl olta kamışı olarak kullanabilir, turna avlarında fark yaratabilirsin.

Okuma Fina Pro Tele Surf 420cm Surf Kamışı (Surf)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-fina-pro-tele-surf-420cm-surf-kamisi/

Surf olta kamışı diğer balıkçılık tekniklerinin kullandığı kamışlardan daha uzun ve daha kalın bir yapıya sahiptir. Okuama Fina Pro Tele kamış surf avında keyifli avlar yapabilmene imkan sağlayacaktır. Bu olta kamışı 420cm boyutu ile uzun mesafe atışlarını rahatlıkla yapabilmene olanak sağlayacaktır. 24T ultra karbondan imal edilen gövdesi sayesinde en zorlu atışları oltanın genel dengesi bozulmadan yapabilirsin. Misina sürtünmesini en az seviyeye indirmek için cilalı titanyum oksit yuvalar sayesinde ağırlıklar yüzünden aşınma durumu önlenebilmektedir.

Profesyonel Olta Kamışları

Balıkçılıkta profesyonellik, avın kalitesini doğrudan etkilemektedir. Dahası, son dönemlerde balıkçılık için dünyanın birçok noktasında spor müsabakaları düzenlenmektedir. Profesyonel olta kamışları aynı zamanda en iyi olta kamışı modelleri arasında görülebilir. Bu kamışların özellikleri arasında balıkçının tüm konforu ve avın tüm detayının düşünülmesi olarak sayılabilmektedir. 

Fujin Boreas 258cm 1-20gr LRF Kamışı (Lrf)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/fujin-boreas-258cm-1-20gr-lrf-kamisi/

LRF avında hem dış görünümü hem de sahip olduğu özellikler ile adından söz ettiren Fujin Boreas; LRF avının tüm detayları düşünülerek imal edilmiş bir olta kamışıdır. IM9 karbon çok yüksek hassasiyet vererek balığın su altındaki en ufak dokunuşunu dahi kolaylıkla hissedebilirsin. Olta ucunun karbon solid uç olması nedeniyle merada isabetli atışlar yapabileceksin.

Daiwa Ballistic X 274cm 14-42gr Olta Kamışı (Spin)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-ballistic-x-274cm-14-42gr-olta-kamisi/

Spin avı sahteye aksiyon vererek hem tatlı hem de tuzlusu avında trofe balıkların avlanılmasını mümkün kılan bir tekniktir. Spin avı için yüksek teknoloji ile üretilen Daiwa Ballistic X; reçinesi az karbon ile üretildiği için çok yüksek derecede isabetli atışların yapılmasına imkan vermektedir. Karbon örgüsü 45 derecelik bir şekilde yapıldığı için yüksek esnekliğe sahiptir. Bu sayede trofe balıklarla mücadele etmede bir sıfır önde olabileceksin. Eva sap kısım sayesinde tam bir hakimiyete sahip olabilir, uzun süreli atışlar yapabilirsin. 

Okuma Azores Surf 430cm 3 parça Surf Kamışı (Surf)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-azores-surf-430cm-3-parca-surf-kamisi/

Çetin meralarda yapılan bir av tekniği olan surf balıkçılığında, uzun ve isabetli atışlar yapılabilmesine imkan vermektedir. Yapısında bulunan hafif, sert ve güçlü yapısı ile çok uzun mesafeli atışlar yapılabilmektedir. Özellikle akıntının yoğun olduğu noktalarda balıkçının olta takımında tam bir hakimiyet kurmasını sağlamaktadır. 

Farklı seviyeden olta kamışlarıyla ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsan Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilir; sorularını ya da görüşlerini dilediğin gün ve saatte bizlere iletebilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar