750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Yeni Başlayanlar İçin LRF Rehberi: En İyi Başlangıç Ekipmanları

LRF (Light Rock Fishing: Hafif Kaya Balıkçılığı) avı hem amatör hem de profesyonel olarak hobi balıkçılığı ile ilgilenenler için yeni bir dünyadır. Küçük ve hafif ve esnek ekipmanlar ve bunları kombine ettiğin sahte yemler ile balık tutmanın farklı ve daha eğlenceli bir disiplinini keşfedebilirsin. LRF oltasının rolü bu av disiplininde çok daha fazla rol oynamaktadır. Sahte yeme vereceği aksiyon veya doğru bir sahte yem seçimi veya hassas kamış balıkçının unutulmaz anlar yaşamasına yardımcı olacaktır. LRF olta seti oluşturmadan önce bu hobiye yeni başlayacaksan takımını oluşturacak kamış, makine, misina ve sahte yem dörtlüsü hakkında detaylı bilgi almalısın.

Başlangıç Seviyesi LRF Kamışları

LRF takımını oluşturup ilk tatil gününde veya bölgendeki balık sezonunun gelmesiyle kendini denizin sakinliğine ve balık avının heyecanına bırakmak istiyorsan, LRF kamışını seçmeye başlamalısın. LRF kamışları yüksek hassasiyet, ince yapıları ve standart olta takımı kamışlarına göre oldukça hafif olarak tasarlanmışlardır. 

LRF avına yeni başlayacaklar için standart bir LRF kamışı hem bulundukları merada pratik yapmalarına hem de ellerinin oltaya alışmasına oldukça faydalı olacaktır. Standart LRF kamışları 180-220 cm aralığında bulunsa da 240cm’ye kadar olan boyları da bazı avlar için tercih edilebilir. Gelin yeni başlayacak LRF severler için tercih edilen kamışlardan birkaçını inceleyelim. 

Okuma Fuel Spin 213 cm 0-8 LRF Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-fuel-spin-213-cm-0-8-gr-lrf-kamisi/

LRF dünyasına adım atan her balıkçının, aynı okula giden çocukların sahip olduğu ilk defter kitap gibi sahip olduğu kamışların başında, Okuma LRF kamış modellerinden biri olan Fuel Spin 213 cm gelmektedir. Gerek önemli bir balıkçılık markası olan Okuma markasının ürünü olması, gerekse en ucuz LRF kamışları arasında olması da bu konumda olması üzerinde çok etkili.

LRF avındaki yeni başlayanlar için gerek hassaslığı gerek hafifliği ile kolay bir kullanım sunan bu ürün ile LRF avı için tercih edeceğin meralarda hünerlerini test edebilirsin. 3 bölümlü EVA sap ile hesapta olmayan büyük balıkları kolaylıkla çekebilirsin. LRF avının hareketli bir av olduğunu göz önüne alırsan bu avda yeme aksiyon vermenle balık tutma şansın birbiriyle orantılıdır. Okuma Fuel Spin ile ufak sahtene dahi istediğin aksiyonu vererek suyun altındaki balıkları oltana çağırabilirsin 🙂

Kudos Light Style 225 cm 3-10 gr LRF Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/kudos-light-style-225cm-3-10gr-lrf-olta-kamisi/

Yine bir başlangıç kamışı olarak karşımıza çıkan Kudos Light Style başlangıç veya başlangıç sonrası LRF kamışları arasında sayılabilir. Tüm LRF kamışlarında olduğu gibi hassasiyeti yüksek olan bu kamış; IM7 karbon malzemesinden üretildiği için yüksek dayanıklılık ve esneme payına sahiptir. Birçok yeni başlayanda acaba ince kamışı kırar mıyım korkusunu içlerden atan dayanıklılığı ile büyük balıklara da göz kırpabilirsin 🙂

Senin için en uygun LRF kamış konusu hakkında tereddüt yaşıyorsan, bizimle iletişime geçerek sana en uygun kamışın ne olacağını keşfedebilirsin.

Başlangıç Seviyesi LRF Makineleri

LRF için başlangıç kamışına karar verdikten sonra sıra LRF kamışın ile uyumlu bir makineyi seçmeye gelmektedir. İyi bir LRF takımındaki kamış ve makine uyumu disiplinin en önemli detayı olan aksiyon vermeyi doğrudan etkilemektedir. Ağır ve büyük bir makine at çek dengesini alt üst ederek istediğin randımanı almana engel olur. 

LRF avında tercih edilecek makine boyut değerleri 500 ve 2500 arasında değişkenlik göstermektedir ancak yeni başlayanlar için 2000-2500 arası değerler daha sık tercih edilmektedir. Dilersen yeni başlayanlar için sunulan bazı LRF makine modellerini inceleyelim.

Okuma Revenger RV-25 FD Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-revenger-rv-25-fd-olta-makinesi/

Başlangıç olta makinelerinden biri olan bu ürün 2500 boyut değerine sahiptir. Yeni başlayanlar için hafiflik ve sağlamlık sunan makinenin özelliklerine bakıldığında, misinadan ve deniz suyundan dolayı oluşan yıpranmayı önleyen grafit gövde, ayrıca çok diskli kaygan Japon tip kalama pulları ve paslanmaz çelik makine telini bünyesinde barındırmakta olduğunu görüyoruz. Ayrıca LRF oltasına aşina olmayanlar için ilk zamanlardaki zorluğa yardımcı olacak çok stoplu ters dönüş kilit sistemi yeni balıkçılara kolaylık sağlayacaktır. 

Okuma Alaris ALS-20 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-alaris-als-20-olta-makinesi/

Okuma serisinden yine bir başlangıç seviyesi makinesi olarak bilinen Alaris ALS-20 daha hassas ve hafifliği ile özellikle liman ve kayalık noktalarda avlanacaksan senin için iyi bir tercih olabilir. 2000’lik boyutu ile LRF makine standartlarına uygunluğunun yanı sıra paslanmaz çelik gövdesi ve çoklu disklerine ek olarak sahip olduğu Japon kalama sistemi makineyi başlangıç seviyesindeki zorlu avlarda dahi kolaylıkla kullanmanıza olanak sağlayacak. CFR siklonik atış rotor teknolojisi ile at çeklerini sorunsuzca gerçekleştirebileceksin. 

Başlangıç Seviyesi LRF Misinaları

Olta ve makine seçimine karar verdikten sonra sırada LRF misinasının seçimi gelmektedir. Mono misina ve örgü ip misina olarak tercih genelde sana bırakılsa da; örgü ip misinalar daha uzak mesafelere atışı ve hassaslık gibi avantajları nedeniyle başlangıç aşamasında iyi bir tercih olacaktır. 

Kendo LRF 8X Fighting 150 mt Örgü İp Misina (Moss Yeşili)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-misinalari/kendo-lrf-8x-fighting-150-mt-orgu-ip-misina-moss-green/

Başlangıç tipi ip misinalar arasında sana kolay bir kullanım sunacak bu misina genel olarak hassas ve inceliği ile ön plana çıkmaktadır. İnceliği ile ters orantılı olarak sahip olduğu ultra sağlamlığı, büyük avları kaçırmanı önleyecektir. 

Kendo Dyneema 4 250 mt Örgü İp Misina(Green)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-misinalari/kendo-dyneema-4-250mt-orgu-ip-misina-green/

Bir diğer başlangıç seviyesi örgü ip misinasına örnek olarak gösterilebilecek Kendo Dyneema 4, sahip olduğu Japon tipi iplikler ile yağ gibi kayan pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. LRF avında bitmek tükenmek bilmeyen at çekler ve aksiyonlar için gerekli hassasiyet ve incelik bünyesinde mevcuttur. 

Başlangıç Seviyesi LRF Yemleri

Kamış, makine ve misina seçimi ile devam eden serüveninde son ve en eğlenceli olan kısım takımını oluşturacağın LRF sahtelerini belirlemekten geçer. Koku, boyut, şekil ve yumuşaklık-sertlik dokusu ile sayılamayacak derecede çok çeşidi olan LRF sahte yemlerinden seçerken kafa karışıklığı yaşaman doğal 🙂 Dilersen başlangıç için seni başarıya ulaştıracak bazı yem türlerine birlikte bakalım.

Albastar K-Good Micro Jig

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-igneleri/albastar-k-good-micro-jig/

LRF iğnesi veya diğer bir deyişle jig head LRF sahtesini veya yüzdürme yemini kullanabileceğin temel aparatların başında gelmektedir. Kullandığın sahte özellikle silikon yapılıysa, tam olarak oturmasına dikkat etmelisin. 

Kendo 10 cm LRF Silicones Worm (Kokulu) 10 Adet

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/kendo-10cm-worm-kokulu-10-adet-lrf-suni-yemi/

LRF sahtesi denilince akla gelen türlerden biri olan kokulu silikon kurtlar ile başlangıç ekipmanını tamamlayabilirsin. Renk ve koku ile balıkları kendine çeken bu sahte ile meradaki birçok balıkla tanışma fırsatı bulabilirsin.

Fujin Mad Worm 9cm LRF Silikonu

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/fujin-mad-worm-9cm-lrf-silikonu/

LRF macerana kayalık yerlerde adım atacaksan Fujin markasının Mad Worm silikonları kokusu ve şekli ile sana keyifli bir av deneyimi sunacaktır. Farklı renklere sahip olan bu kutu, aynı zamanda kokusunu da uzun süreli kullanımların için muhafaza eden bir yapıya sahiptir. Dişli balıklar için esnek yapısı sayesinde dayanıklı bir yapıya sahiptir. Başta levrek ve karagöz ve eşkine olmak üzere kayalık meraların balıklarında yüksek şansa sahip olabilirsin.

Savage Gear Psycho Sprat LRF 3 Adet( Turkish Zebra Mix)

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/savage-gear-psycho-sprat-lrf-3-adet-turkish-zebra-mix-suni-yem/

LRF avında meranın şartlarına göre üretilmiş bu seri üretici firma tarafından Türkiye sularında avlanacak LRF avcılarına uygun olarak tasarlanmıştır. Üzerindeki renklerinin dayanıklılığı, bu yemlerin uzun ömürlülüğü konusunda doğrudan etkilidir.

Tüm bu ürünlerle tanıştıktan sonra dilersen senin için iki kombin önerimizi de bırakıyoruz. 

İlk kombinde Okuma Fuel Spin 213 cm 0-8 LRF Kamışı ve Okuma Alaris ALS-20 Olta Makinesi ile takımı hazırlayarak Kendo LRF 8X Fighting 150 mt Örgü İp Misina (Moss Yeşili) gibi ince bir ip misinayla tamamlayabilirsin. Bu kombini liman içi veya kayalıklarda kullanacağını var sayarak Albastar K-Good Micro Jig ile hazırlayacağın Kendo 10 cm LRF Silicones Worm (Kokulu) 10 Adet veya Fujin Mad Worm 9cm LRF Silikonu ile tamamlayıp güzel bir başlangıç oltasını hazırlayabilirsin. 

İkinci kombin ise LRF de biraz daha tecrübe kazanmış veya LRF yeni bile olsan balıkçılık geçmişine sahipsen kullanabileceğin bir tür. Kamış ve makinede Kudos Light Style 225 cm 3-10 gr LRF Olta Kamışı ve Okuma Revenger RV-25FD Olta Makinesi iyi bir ikili olabilir. İp misinada sağlamlığı ile ön plana çıkan Kendo Dyneema 4 250 mt Örgü İp Misina(Green) ve Savage Gear Psycho Sprat LRF 3 Adet( Turkish Zebra Mix) sahtesini kombin yaparak heyecanlı avlara yelken açabilirsin. 

Yazı İçeriği

Son Yazılar