750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Spin Olta Kamışı Rehberi: Size En Uygunu Hangisi?

Spin avı, son dönemlerde hobi balıkçılığında yeni heyecan arayan balıkçıların ihtiyacına bir cevap olarak ortaya çıkmıştır. Özellikle kıyıdan balıkçılık yapmak isteyenlere trofe avlar sunan bu teknik, yeni başlayan balıkçılar için de kolaylıkla adapte olunabilecek bir tekniktir. 

Spin av tekniklerinde iyi olmanın anahtarı, iyi ekipman seçmekten başlar. Bu teknik, hassas ve dayanıklı ekipmanların kullanımı ile yapılabilmektedir. Bu ekipmanların arasında spin olta kamışı önemli bir yer tutmaktadır. Olta kamışını balıkçının üçüncü eli olarak düşünecek olursak; spin avındaki üçünü elin, yani olta kamışın, hassas ve bir o kadar da dayanıklı olmalıdır.

Spin Kamışının Özellikleri Nelerdir?

Spin kamışı ilk bakışta klasik olta kamışlarından farklı görünümü ile sana oyuncak bir olta izlenimi verebilir. Ancak bu ince kamış sana unutulmaz trofeleri sağlayabilecek bir güçtedir. Karbon ve diğer dayanıklı alaşımlar içeren yapısı esneklik ve sağlamlığı bir arada barındırmaktadır. Örneğin tatlı su avında trofe bir turna balığı peşindeysen, spin tekniği ile avlanman seni yarı yolda bırakmayacaktır. Spin kamışları kiloluk trofe turnaları dahi rahatlıkla kaldırmana imkan vermektedir.

Spin kamış uzunluğu klasik anlamda bilinen oltalara göre oldukça kısadır. Genel olarak kabul gören uzunluk 240 ve 290 cm aralığındadır. Ancak bu uzunluklar tutulacak balığın çeşidine, mera tipine ve balıkçının tecrübesine göre değişim göstermektedir. Spin kamışta kullanılan yemin ağırlığıysa genelde 10 ve 20 gram arasında değişmektedir. Ayrıca spin avı tam anlamıyla bir mera gezintisidir. Saatlerce uzun bir kıyı veya liman şeridini at çek yaparak tarayabilirsin. Bu yüzden hafiflik, taşımada büyük kolaylık sağlayacaktır. 

En İyi Spin Kamışı Hangisidir?

Spin kamışının seçimini, spin av tekniğinin kurallarını göz önünde bulundurarak yapmalısın. Bunlardan en önemlisi spin kamışının hassas ve dayanıklı olmasıdır. İyi bir spin kamışı çok ağır balıkları dahi çeker durumda olmalıdır. Bu yüzden satın almadan önce üretildiği maddenin karbon ve türevi esneklik sağlayan materyalden imal edildiğine dikkat etmelisin. 

Spin avı sahte ile yapılan bir avdır. Sahte yeme verilen aksiyon spin avındaki başarının temel kuralıdır. Hassas olta ucuna sahip ve ağır kamışları tercih etmemen spin kamışı seçerken göz önünde bulundurman gereken bir diğer etmendir. Hassaslıktan yoksun bir olta kamışı spin av tekniğinde başarısız olmana neden olup elinin boş dönmesine sebep olacaktır. Dilersen senin için seçtiğimiz bazı spin kamış tavsiyeleri ve açıklamalarına göz atabilir, takımını oluşturmaya adım atabilirsin. Dilersen spin kamış performans değerleri, fiyatları, atar değerleri gibi konuları yakından incelemek için aşağıdaki listeye bir göz atalım.

Remixon Flex Spin Serisi 270cm Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/remixon-flex-spin-serisi-270cm-olta-kamisi/

Spin avı için yeni başlayacaksan veya daha mütevazi bir takım oluşturma niyetindeysen Remixon Flex Spin senin için iyi bir tercih olacaktır. Dayanıklı yapısı ilk öne çıkan özelliğidir. Fiberglass materyalden üretilen gövdesi esneklik ve dayanıklılığı bir araya getirmiştir. Tatlı ve tuzlu su mera avlarında rahatlıkla kullanabilirsin. 

Okuma Altera Spin 2,70cm 15-40gr 2 Parça Spin Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-altera-spin-270cm-15-40gr-2-parca-spin-kamisi/

Okuma spin kamışı modelleri arasında bütçe dostu olarak görülen bir diğer olta kamışı olan Altera Spin, sana kaliteyi de beraberinde getirmektedir. 24T karbon yapısı yüksek dayanıklılık sunarken, aynı zamanda merada kolaylıkla aksiyon verebileceğin Japon Split EVA ve ince gövde yapısına sahiptir. İki parça kamışlar teleskopik spin kamış modellerinden farklı olarak daha hassastır. Bu model de iki parçalı kamış sınıfına girmektedir. Böylece balık sahtene atladığında avının hareketlerini son noktasına dek hissedeceksin. 

Daiwa New Legalis Seabass 2.72m 14-42gr 2P Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-new-legalis-seabass-2-72m-14-42gr-2p-olta-kamisi/

Farklı teknikler için ürettiği kamış modelleri ile birçok kullanıcının dikkatini çeken Daiwa markası, ürettiği Daiwa spin kamış modelleriyle de listede bulunmaya hak kazanıyor. New Legalis Seabass özellikle tuzlu su trofe avlarında yüksek başarı oranına sahiptir. Spin avında mümkün olan akya gibi iri balıkları rahatlıkla tutmana yardımcı olacaktır. Yüksek atar değeri ile sert yemleri ve kaşıkları kolaylıkla atabilir, istediğin aksiyonu verebilirsin. 

Daiwa Ballistic X Jiggerspin 270cm 7-28gr Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-ballistic-x-jiggerspin-270cm-7-28gr-olta-kamisi/

Spin avında kendini tecrübeli olarak görüyorsan, Daiwa Ballistic X Jiggerspin serisi senin spin avındaki özel beklentilerini fazlasıyla karşılamaya aday bir kamıştır. Spin avında jig ve silikon sahteleri gibi hafif sahteleri tercih edenler için yüksek atar değerine sahip olan bu olta kamışı oldukça ince bir yapıya sahiptir. HVF karbonfiber boşlukları sayesinde olta elinde yokmuş gibi bir hafiflik hissine sahip olursun. Ayrıca sert vuran vahşi balıklar için oldukça hızlı bir sürede aksiyon almana imkan vermektedir. Zorlu avlarda seni yarı yolda bırakmayacak bir model. 

Daiwa Ninja X Jigger 270cm 8-35gr Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-ninja-x-jigger-270cm-8-35gr-olta-kamisi/

Zorlu meralarda avlanmayı veya yeni meralar keşfetmeyi seviyorsan bu spin olta kamışı beklentilerini tam anlamıyla karşılamaya adaydır. Yüksek atar değeriyle merayı bulunduğun alandan adeta tarayabilirsin. HVF karbon fiber boşlukları hafiflik ve hassaslığı bir arada sunmaktadır. Özellikle meranın diplerindeki en ufak aksiyonu kolaylıkla hissedebilirsin. Jig, ufak kaşıklar ve silikon yemlerle mükemmel bir uyuma sahiptir. Birinci sınıf mantar sapı sayesinde en zorlu avlarda olta hakimiyetini elden bırakmamana yardımcı olur. 

Senin için derlediğimiz spin olta kamış modelleri arasından kendine uygun olanı belirleyebilirsin. Spin kamışları hakkında hala merak ettiğin detaylar varsa, Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden dilediğin gün ve saatte bizimle iletişime geçebilir; avlanacağın meraya göre en ideal kamışı bulman konusunda bizlerden yardım alabilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar