750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Turna Avı İçin En İyi Suni Yemler Nelerdir?

Tatlı suların köpekbalığı diye de anılan turna balığı, balıkçılara oldukça keyifli anlar yaşatan avlardan biri olarak popülerliğini korumaktadır. Birçok balıkçının tatlı su avlarında sezonunun gelişini dört gözle beklediği bu balık, güçlü çenesi ve hızlı hareketleri ile balıkçıya yüksek derecede adrenalin yaşatmaktadır.

Turna balığı avı için yem seçimi oldukça önemlidir. Balığın genel beslenme davranışlarına bakıldığında habitatında bulunan hemen hemen her türlü canlı ile beslenmekte olduğu, hatta gözüne kestirdiği bir av bulamazsa kendi türünü dahi iştahla yediği görülmektedir. Turna avı, dünyada ve Türkiye’de popüler tatlı su avlarının başında gelmektedir. Bu yüzden balığın ilgisini çekebilecek birçok farklı suni yem piyasada bulunmaktadır. Dilersen birlikte bu yemleri inceleyelim.

Turna Avı İçin Suni Yem Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin?

Turna avını eğlenceli ve heyecanlı kılan özelliklerinden biri balığın yeme atladığı sırada verdiği aksiyondur. Bu adrenalin hissini yaşamak istiyorsan turna balığı yemi hakkında detaylı bilgiye sahip olmalısın. 

Öncelikle alacağın yemin Türkiye meralarına uygun olması elzemdir. Dünyanın çoğu yerinde bulunan balık, coğrafyaya bağlı olarak farklı beslenme çeşitleri geliştirmiştir. Kimi turna, balık türlerini tüketmeyi severken bazı turna türleri sürüngen ve kemirgenleri tercih etmektedir. Bu yüzden merana uygun yemi seçmen seni başarıya götürecektir. Turna avında kullanılacak yemi, balığının fark etmesi önemlidir. Turna avı için performansı en yüksek sahte yem çeşitlerini aşağıda detaylandıracağız.

Vibrasyon Yemler

Turna yemleri, tatlı su balıkçıları için birbirinden farklı seçenekler sunmaktadır. Her bir yem türü balığın farklı bir duyusunu dürterek oltanıza gelmesini sağlayacaktır. Turna balığı gibi avcı balıklar su içindeki hareketlere karşı oldukça duyarlıdır, bu yüzden suyun oldukça durgun olduğu noktalarda vibrasyon yem tercihi, keyifli bir turna avı yapmana oldukça yardım edecektir.

Strike Pro JG005 D Cyber Vibe 55 Serisi Suni Yem

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/strike-pro-jg005-d-cyber-vibe-55-serisi-suni-yem/

Vibrasyon yem türlerine iyi bir örnek olacak bu ürün, turna balığının dikkatini çekebilecek şekilde tasarlanmıştır. 17 gr ağırlığı ve farklı renk seçenekleriyle çoklu bir kullanım imkanı sunmaktadır. Suda verdiği aksiyonla turna balığını gerek görsel, gerekse aksiyonu ile kendine çekecektir.

Silikon Yemler

Silikon yemler hem tatlı hem de tuzlu su balıkçılarının severek kullandıkları sahte yemler arasındadır. Dayanıklı olmaları, birçok seçeneğe sahip olmaları ve koku içeren türlerinin bulunmasıyla balıkçılar için farklı yelpazelerde opsiyonlar sunmaktadır. Turna avı için tasarlanan silikon yemlerin özelliklerine bakıldığında; bu yemler turna balıklarının afiyetle yediği sürüngenler veya balıklara benzer şekilde üretilmişlerdir. Ayrıca diğer silikon yemlere kıyasla daha sert şekilde kullanılan silikon malzemesi de, bu yırtıcı balığın yemleri parçalamasını önlemektedir.

Lucky John Basara 3D Soft Swim 8.89cm 6’lı Silikon Yem

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/lucky-john-basara-3d-soft-swim-8-89cm-6li-silikon-yem/

Japon işçiliği ve 3D teknolojisi ile üretilmiş olan bu silikon yem, turna avlarında hem görüntüsü hem de kokusu ile turna balığını her taraftan uyararak oltana çekecektir. Ayrıca, at çeklerinde verdiğin aksiyon ile özellikle kuyruk hareketi ile yaralı bir balığın tüm hareketlerini yapabilmektedir. Türkiye sularında başarılı turna avları yapabilmene olanak sağlayan bu yemi farklı meralarda kullanabilirsin.

Savage Gear Craft Cannibal Paddletail 10,5 cm 12 gr Suni Yem

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/savage-gear-craft-cannibal-paddletail-10-5-cm-12-gr-suni-yem/

Savage Gear firmasının turna avı için özel tasarladığı bu silikon yem, gerçek bir balıktan ayırt edilemez bir yapıya sahiptir. Özel olarak tasarlanmış kuyruğu suda verdiği aksiyon ile trofe turnalarını oltana çekecektir.

Dam Effzet Shadster Slim 11.5 cm 12.7 gr Suni Yem

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/dam-effzet-shadster-slim-11-5-cm-12-7-gr-suni-yem/

Trofe turna avları için büyük boyutta tasarlanmış silikon yemlerdendir. Ağırlığı ve uzunluğu ile akarsu yataklarında ve göllerde rahat bir av yapmana olanak sağlamaktadır. Farklı renk seçenekleri ile meraya veya güneş ışığına uygun olarak seçim yapabilirsin.

Sert Yemler

Turna balığı, bilindiği üzere tatlı sulardaki en yırtıcı balıkların başında gelmektedir. Güçlü çene ve diş yapısı ile avını çok kısa sürede kaparak midesine indirmektedir. Turna balığı avcıları olası yem kaybı ile vakit kaybetmek istemezler. Sert plastikten imal edilmiş oldukları için turna tarafından zarar görmemektedir. Bu yüzden sert yemler özellikle trofe denilen çok uzun ve kiloluk turnalar için oldukça işe yarardır.

Usami Combo Pop 100F 12.1gr Suni Yem

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/usami-combo-pop-100f-12-1gr-suni-yem/

Turna avı için belki de en ideal yemlerin başında gelmektedir. Sert plastikten üretilmiş gövdesi en iri turna saldırılarında bile yıpranmadan uzun süreli kullanım sağlamaktadır. Suda oltaya verdiğin aksiyona göre veya çekime göre yaralı bir balığın hareketlerini yapan veya salınarak yüzen bir balığı andıran çoklu aksiyona sahiptir, bu sayede gölün altındaki uyuyan devi uyandırıp oltana doğru çekebilirsin 🙂 Özellikle Türkiye sularındaki sığ baraj göllerinde rahatlıkla kullanabileceğin bir üründür.

Fujin Joker 97mm 12.6gr SSR Floating Maket Balık

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/fujin-joker-97mm-12-6gr-ssr-floating-maket-balik/

Hem tatlı hem de tuzlu avında kullanabileceğiniz bu sert yem, sana farklı renkleri ile hem gece hem de gündüz avlarında eşlik edecektir. Mükemmel bir yüzüş aksiyonuna sahip olan bu sahte yem, balığın dikkatini uzun mesafeden dahi çekecektir. Özellikle tatlı su spin avcılığıyla turna avı yapmak istiyorsan senin için ideal bir sahte yem olacaktır.

Turna Kaşıkları

Turna kaşığı olarak bilinen metal sahte yemler, turna avında avcılar için randımanı yüksek yemler arasında sayılmaktadır. Özellikle metalin suda yansıması ve hareket ivmesi turnanın yeme atlamasını büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Özellikle tecrübeli turna avcıları kaşıkla turna avlamayı tercih ederler. Trofe turnalar için gerek sudaki parlaklığı gerek sağlamlığı turna kaşıklarını popüler suni yemler arasına koymaktadır.

Albastar 510 Turna Olta Kaşığı

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/albastar-510-turna-olta-kasigi/

Tipik bir turna kaşığında olması gereken tüm özelliklere sahip bir üründür. İçerdiği taşlanmış galvaniz, nikel ve krom katmanları paslanmayı önleyerek uzun süreli kullanım imkanı sunar. İğne kısmında bulunan kırmızı parça turna balığı için görsel bir çekim gücüne sahiptir. Turna avını geleneksel yemle yapmak isteyen, özellikle eski kurt balıkçıların keyifle kullanacağı bir üründür.

Dam Effzett Standard Spoon Slim 8 cm 24 gr Sinking Kaşık

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/dam-effzett-standard-spoon-slim-8-cm-24-gr-sinking-kasik/

Turna avı için sahte balık yemleri arasında popülerliğini koruyan turna kaşıkları, geleneksel turna avının birincil sahteleri arasında yerini almaktadır. Bu ürün geleneksel sahte yemi farklı bir bakış açısı ile sunmuştur. Yüzeyi parlak demir yerine sahte balık görünümünde olan bu ürün ile turna avı deneyimini farklılaştırabilirsin.

Turna sahteleri hakkında hala merak ettiğin detaylar varsa, Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden dilediğin gün ve saatte bizimle iletişime geçebilir; avlanacağın meraya göre en ideal suni yemleri bulman konusunda bizlerden yardım alabilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar