750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

En İyi Turna Makinesi Hangisidir? Turna Avı Rehberi

Turna balığı tatlı suların hırçın, obur ve vahşi balığıdır. Merasındaki besin piramidinin en üstüne konumlanan bu balığın avcısı insanoğludur. Diğer bir deyişle turna ve balıkçının ilişkisi iki avcının karşı karşıya gelmesidir. Çok çevik ve akıllı bir avcı olan turna balığı tatlı su balıkçılarının sezonunu dört gözle beklediği balıkların başında gelmektedir. Turna balığı avcılığı, bir balıkçı için unutulmaz anılar biriktirebileceği avların başında gelmektedir. 

Bu zorlu ve zeki avcıyla mücadele etmek için doğru olta takımını oluşturman yüksek derecede önemlidir. Turna avı için malzemelerini bir araya getirirken; balıkçılık stiline uygun bir olta makinesi seçtiğinden emin olmalısın.

Turna Avı İçin Olta Makinesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Turna balığı avı, farklı kamış türleriyle yapılabildiği gibi, bu kamış türlerine uygun bir olta makinesinin seçilmesi dikkat edilmesi gereken konuların başında gelmektedir. Turna avı için seçeceğin makinenin daha büyük yapıda olmasına önem vermelisin. Turna balığı yeme atladıktan sonra çekerken balıkçıyla kıyasıya bir mücadeleye girişir ve bu mücadelede güçlü bir makinenin yardımı yadsınamaz. Özellikle balığın yeme saldırdıktan sonraki verdiği ani aksiyonlara direnmek güçlü bir olta makinasını elzem kılmaktadır. 

Turna avında, özellikle sahte yemle avlanacaksan spin kamışına uygun bir olta makinesi tercih etmen senin çok daha doğru bir takım oluşturmana yardımcı olacaktır. Dayanıklı ve bol aksiyon verebileceğin olta makineleri turna avında sana oldukça yardımcı olacaktır. 

Turna için makine tavsiyesi isteyenler arasındaysan, aşağıda incelediğimiz modellere göz atabilir, takımın için uygun olan makineyi seçebilirsin.

Remixon New Modern Times 4000 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/remixon-new-modern-times-4000-olta-makinesi/

Turna avını klasik bir olta ile yürütmek isteyenler için uygun bir makine olan Remixon New Modern Times, 4000’lik ebatı ile turna avında ideal bir boya sahiptir. Ağırlık değeri ile de turna avındaki iri turnalarla kolaylıkla baş edebileceksin. Graphite gövde ve motor alüminyum makara da dayanıklı bir yapıya sahip olduğunu göstermektedir.

Okuma Alaris ALS-40 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-alaris-als-40-olta-makinesi/

Spin takımı ile turna avı düşünüyorsan Okuma markasının Alaris ALS-40 serisi senin için ideal bir seçenek olabilir. Turna avcılığı için 40’lık makine boyutuna sahip olan bu ürün, Japon işi yumuşak kalama contaları ile ip misinanın rahatça ilerlemesine imkan verir. 

Turnayı çekerken olası zorlu durumlara karşı kolay ayarlanan ters dönüş kilidi emniyetli bir av yapmanı sağlar. Spin avının temelini oluşturan at çek için sahip olduğu CFR yani siklonik atış rotor teknolojisi kıyıdan uzak mesafelere atışını mümkün kılar. Paslanmaya dayanıklı çelik sarma teli ile uzun süreli kullanım sunar. Turna avındaki zorlu aksiyonlarda sana yardımcı olacak sert metal sarma tasarımlı kolu dayanıklılığın yanı sıra hafiflikte sunmaktadır. 

Savage Gear SG2 3000 FD 5+1BB Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/savage-gear-sg2-3000-fd-51bb-olta-makinesi/

Turna avına aşina ancak spin balıkçılığına yeniyseniz, Savage Gear SG2 modeli senin için ideal bir başlangıç seçeneği olabilir. At çek turna için tavsiyeler veren spin balıkçılarının önerdiği önemli makinelerden biri Savage Gear’ın SG2 3000 makinesidir. Verdiği yüksek hafiflik hissi spin avı için ideal iken; turna balığı gibi zorlu bir balığın verdiği dirence ve aksiyona karşı sahip olduğu grafit kompozit yapısı bu makineyi dayanıklı kılmaktadır. Ayrıca olası olumsuz durumlarda yedek grafit makaraya sahiptir. T şekilli misina kıskacı zorlu avlardaki mücadelene güç katarken, döküm alüminyum sapı sayesinde güvenli bir şekilde balığı çekebileceksin.

Daiwa Crossfire LT 20 4000 C Spin Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/daiwa-crossfire-lt-20-4000-c-spin-olta-makinesi/

Turna avında ve spinde ustalaşmışsan bu makine tam anlamıyla beklentilerini karşılayacaktır. Özellikle gözün meralardaki trofe turna balıklarında ise bu makine sayesinde güvenli ve kolay avlar yapabileceksin. Sahip olduğu Crossfire LT tasarımı ile sahip olduğu ağırlığın yaklaşık %20 kadarını sana hissettirmez, bu sayede zorlu avlarda makineye tam anlamıyla hakimiyet sağlama şansına sahip olacaksın.

Özellikle nadir trofe turnalardan birine rastlarsan bu makinenin herhangi bir bozulma, esneme gibi olumsuz bir durum göstermesi imkan dahilinde değildir; bu özelliğini sağlam ABS alüminyum makara sisteminden almaktadır. Balığı çekerken sahip olduğu gelişmiş turnuva sürükleme sistemi sayesinde sürtünme en aza iner ve en zorlu avları kolaylıkla çekebilirsin!

Daiwa Ninja 18 LT 4000 C Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/daiwa-ninja-18-lt-4000-c-olta-makinesi/

Spin av tekniği ve turna avını iliklerine kadar hissetmek isteyen balıkçılar için bulunmaz bir ideallikte olan Daiwa Ninja 18 LT makinesi, ince spin kamışları ile mükemmel bir uyuma sahiptir. Daiwa mühendisliğinin en önem verdiği noktalardan biri olan makine ağırlığını azaltma stratejisi bu makinede de kendini göstermektedir. Tough Digigear özelliği balığın her aksiyonunu hissetmek isteyen avcılar için yüksek hassaslığı vermektedir. 

İnce bir olta kamışıyla trofe sayılabilecek bir turnayla mücadele ettiğini düşün. Balığın verdiği aksiyonu hissederken balıkla kendini amansız bir mücadele içinde bulursun. Bu makinenin sahip olduğu ATD sürtünmesi özelliği ile ince kamışla trofe turnalar sana hiç uzak değil. MagSealed yapısı sayesinde sana uzun süreli bir kullanım imkanı vermektedir, yorucu avlar esnasında makineye olası su girişini tamamen engelleyerek bozulmayı ve yıpranmayı önlemektedir. Yeni olarak tasarlanan çizgi klipsi sayesinde hem mono hem de spin için severek kullanılan ip misinaların zarar görmeden düzenlenmesine imkan verir.

Turna makineleri hakkında hala merak ettiğin detaylar varsa, Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden dilediğin gün ve saatte bizimle iletişime geçebilir; avlanacağın meraya göre en ideal makineyi bulman konusunda bizlerden yardım alabilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar