750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Spin Olta Makinesi Rehberi: Size En Uygunu Hangisi?

Spin av takımının hassas parçalarından biri olan spin olta makinesi, senin doğru atışlar yapmanı ve yeme doğru aksiyonu vermeni sağlayan en önemli parçalardandır. Spin avı için makine seçimi hakkında balıkçılar arasında farklı görüşler bulunmaktadır. Buna rağmen spin olta makinesi için spin avcıları tarafından uygun görülen makine değerleri 2500-5000 kafa çapı şeklindedir. 

Spin Makinesinin Özellikleri Nelerdir?

Spin avı, balıkçılıkta mera avıyla özleşen balıkçılık tekniklerinden biridir. Balıkçı kıyı meralarında sürekli hareket halindedir, adeta avını kovalamaktadır. Bu yüzden spin olta takımının hafif olması bu hareketli ava uygun olmaktadır. Olta makinesinin hafif olması hem kamış ve makine uyumunu sağlamakta hem de balıkçıya merada dolaşabilmesine kolaylık sağlamaktadır. 

Spin makinesi seçerken, özelliklerinde aranan yapılardan biri de iri balıkların güçlü saldırılarına karşı olta hakimiyetini sağlamasıdır. Özellikle trofe av peşinde olan balıkçılar bu balıkların ani vuruşlarına karşı hızla aksiyon almak zorundadırlar. Spin olta makinesi sahip olduğu ani aksiyon verme özelliğiyle balığın güvenle çekilmesine yardımcı olur. 

En İyi Spin Makinesi Hangisidir?

En iyi spin makinesi nedir sorusunun cevabı, spin makinesinin özelliklerini tanımaktan geçmektedir. Bu özelliklere hakim olduktan sonra seçim hakkında çok daha rahat olacaksın. Ancak spin makinesi seçerken kendi beklentilerini de göz önüne alarak seçim yapabilirsin. Kalama yapısı, tutacağın balık çeşidi, imalatında kullanılan malzeme ve avlanmaktan hoşlandığın meralar olta makinenin seçiminde sana bırakılan detaylardır.

Senin için seçtiğimiz spin makine tavsiyelerine göz atarak takımına uygun bir makine seçerek, spin avına ilk adımını atabilirsin!

Okuma Revenger RV-40 FD Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-revenger-rv-40-fd-olta-makinesi/

Spin avına yeni başlayacaklar için uygun bir makine olan Okuma Revenger RV-40, sahip olduğu dayanıklılığı ile alıştırma yaparken sana öğretici olacaktır. Rahat çekim için 1 bilya sürücüsü; dayanıklılık için korozyona dayanıklı grafit gövdesi ve paslanmaz çelik makine teline sahip olan bu makine seni yarı yolda bırakmayacaktır. 

Okuma Aria-30 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-aria-30-olta-makinesi/

Okuma spin makinesi modellerinden biri olan Aria 30, sahip olduğu özgün tasarımıyla ilk bakışta beğenileri üzerinde toplamaktadır. Görünümünün yanı sıra sahip olduğu özellikler tecrübesiz balıkçılar için ideal bir kullanım sunmaktadır. RESİİ yani bilgisayar işlem rotor balans sistemi sayesinde makinenin atışları tutarlı yapabilmesine imkan vermektedir. Özellikle zorlu avlarda rahat bir çekiş sunan 1 bilya sürücüsü, yeni balıkçılara sunduğu artı özelliklerinden biridir. 

Okuma Ceymar FD CXT-40 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-ceymar-fd-cxt-40-olta-makinesi/

Spin avına aşina olanlar için uygun niteliklere sahip olan bu olta makinesi, dayanıklılık ve hassaslık üzerine tasarlanmıştır. SFR yani siklonik akış rotor yapısı hava ile suyun temasını keserek oltanın iç kısımlarının suyla temasını tamamen kesmektedir. Bu sayede makinenin kullanım ömrü uzun süreli olmaktadır. Dövme çinko ve siyah anodize makine kolu tasarımı zorlu çekişlerinde yüksek dayanıklılık gösterecektir. Özellikle yeni balıkçıları zorlayan misina sarma işlemini kolaylıkla yapacak misina kontrol sistemine sahiptir. 

Daiwa Crossfire LT 20 4000 C Spin Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/daiwa-crossfire-20-lt-4000-cxh-spin-olta-makinesi/

Daiwa spin makinesi modelleri arasında tecrübeli spin avcıları için tercih edilen bu makine, sahip olduğu özellikleriyle balıkçıların spin avında bir makineden beklediği özelliklerin tamamını sunmaktadır. Klasik spin makinelerine göre %20 daha hafif olan bu makine, zorlu meralarda kolay bir kullanım sunmaktadır. Hafifliğinin yanı sıra çok fonksiyonlu yapısı balıkçıya zorlu durumlara hazırlıksız yakalanmaktan kurtarır. Sağlam ABS makarası, ağır trofelerin kolaylıkla çekilmesine yardımcı olarak balıkçıyı mücadelede bir sıfır öne geçirir. 

Okuma Azores Blue 4000 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-azores-blue-4000-olta-makinesi/

Spin avında kendini profesyonel olarak görüyorsan, Azores Blue 4000 sana sunduğu özellikleriyle profesyonel bir av deneyimine sahip olmana yardımcı olacaktır. DFD yani çoklu hassas çekim sistemiyle hem tatlı hem tuzlu su avlarında oltana takılan trofelere kaçış şansı bırakmaz. Tersine dönmeyen bilya sistemiyle istenilen mesafeye atışlar yapabilmene yardımcı olur. CRC özelliği paslanmaya karşı tam bir koruma sağlayarak sana uzun süreli bir kullanım imkanı vermektedir. Mekanik stabilizasyon sistemi oltaya tam olarak hakim olmanı sağlar, böylece en sert vuruşlar da dahi hakimiyeti elden bırakmazsın. 

Daiwa Exceler 20 LT 4000C Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/daiwa-exceler-20-lt-4000c-olta-makinesi/

Bir diğer profesyonel spin makinası olan Daiwa Exceler; pürüzsüz atışlar için ideal bir makinadır. Zaion V maddesinden imal edilmiş parçaları hassaslığın yanı sıra sürtünmeyi en aza indirerek misinanın makinadan yağ gibi kaymasını sağlar. Alüminyum sapı olta kamışıyla tam olarak uyum gösterir, böylece at çekler sırasında olta ve kamış arasında gevşeklik görülmez.

Senin için derlediğimiz spin olta makinesi modelleri arasından kendine uygun olanı belirleyebilirsin. Spin makineleri hakkında hala merak ettiğin detaylar varsa, Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden dilediğin gün ve saatte bizimle iletişime geçebilir; avlanacağın meraya göre en ideal makineyi bulman konusunda bizlerden yardım alabilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar