750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Savage Gear Olta Kamışları Rehberi: Bilmeniz Gereken Her Şey

Balık avcılığı son yıllara değin “emekli hobisi” olarak bilinmekteydi. Klasik olta balıkçılığının durağan hali, balıkçılığın bu şekilde belirlenmesinde oldukça etkili olmuştur. Bu etkinin kırılmasında hem Avrupa’da hem de Uzakdoğu’da ortaya çıkan olta malzemeleri üreticilerinin yeni bir vizyon geliştirmesi oldukça etkili olmuştur. 

Bu üreticiler genellikle Asya pazarında ortaya çıksa da Savage Gear firması bir Avrupa ülkesi olan Danimarka’da temelleri atılmıştır. Firmanın temel gayesi balıkçılığı bir spor dalı haline getirmektir. Ürettiği balıkçılık malzemeleri arasında olta kamışları ile kendinden söz ettiren bu firma; daha sportif görünümlü ve dayanıklı olta kamışları ile bilinmektedir. 

Neden Savage Gear Olta Kamışlarını Seçmelisiniz?

Savage Gear olta kamışı modelleri ilk bakışta sportif bir havaya sahiptir. Balıkçılık hobisine yeni atılmış genç bir bireysen, Savage Gear olta kamışlarının görünümlerini estetik bulman oldukça doğaldır. Savage Gear markası sportif ve aynı zamanda estetik görünümlü takım ekipmanlarının aksine bir özelliği ile çok daha ön plana çıkmaktadır. Savage Gear ekipmanları hem tatlı hem de tuzlu su avında vahşi balıkların peşine düşmek isteyen balıkçılar için ekipmanlar üretmektedir. Vahşi balıkları avlamak isteyenler için en iyi olta kamışı üretici firmalarından biri olan Savage Gear ile trofe ve zorlu balıkları avlamak senin için çok daha eğlenceli bir hale gelecek. 

Ürettikleri olta kamışlarında avcı balıkların verdikleri ani aksiyonlara karşı direnç mekanizmasına sahip olan bu olta kamışları aynı zamanda yüksek karbon oranı içeren yapıları sayesinde iri ve vahşi balıkların olta kamışına zarar vermesini tamamen önleyebilmektedir. Ayrıca esnek yapıları sayesinde balıkçının doğru anda doğru aksiyonu alabilmesine imkan vermektedir. 

Şimdi senin için seçilen bazı Savage Gear olta kamışlarını inceleyerek markanın olta kamışları hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsin.

Savage Gear Salt Shore Spin 307cm 17-50g 2 Parça

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/savage-gear-salt-shore-spin-307cm-17-50g-2-parca/

Kıyı avını ve zorlu avları bir arada seviyorsan, Salt Shore Spin olta kamışı bu ikisini harmanlamak isteyenler için ideal bir kamıştır. Surf olta kamışı kategorisine giren bu ürün, dayanıklılığı ile ön plana çıkmaktadır. Kıyıdan yüksek atışlı mesafeler kat etmek isteyen balıkçılar için ideal bir uzunluğa sahiptir. Olta içi boşlukları ile tuzlu suyun en azman balıklarıyla mücadele edebilirsin. Kamış boşluğuna eklenmiş fiber yapısı sayesinde yüksek bir esnekliğe sahiptir. Markanın en sağlam olta kamışı modelleri arasında liste başını çeken bu ürün, aynı zamanda uzun süreli kullanılması için gerekli tüm korumaya sahiptir. ONE Sin SALT misina halkaları deniz suyundan herhangi bir şekilde etkilenmez, Sert EVA kuplar ise uzun süreli kullanım sonrasında aşınmaya uğramazlar.

Savage Gear Salt 244cm 10-32g Spin Kamış

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/savage-gear-salt-244cm-10-32g-spin-kamis/

Spin avı son dönemlerde sportif balıkçılığı icra etmek isteyen balıkçı adaylarının en sık yöneldiği teknikler arasında liste başını çekmektedir. At çek avı olan spin balıkçılığında; avcı sürekli hareket halinde olmalı ve merayı taramalıdır. Savage Gear spin kamış modellerinden biri olan Salt 244cm, hafif ve hassas yapısıyla kendinden söz ettirmektedir. Mavi ve beyaz rengin uyumu ile estetik bir görünüme sahip olan bu ürün; aynı zamanda hızlı atışların yapılabildiği bir olta kamışıdır. Birçok sahte yem ile yüksek bir uyuma sahip olan bu kamış, özellikle tuzlu su spin avlarında oldukça iyi çalışmaktadır. 1DFR kamış güçlendirme teknolojisi sayesinde fiber parçalar kamışın çok daha hassas ve ani darbelere karşın dayanıklı olmasını sağlamaktadır. Yüksek hafifliği sayesinde uzun süre elde kolaylıkla taşınabilir, balıkçıyı yormaz. 

Savage Gear Salt 1DFR Ultra Light 218cm 5-14g Spin Kamış

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/savage-gear-salt-1dfr-ultra-light-218cm-5-14g-spin-kamis/

LRF avına ilk adımını Savage Gear LRF kamış modelleri ile atabilirsin. LRF avının ihtiyacı olan tüm özellikleri barındıran bu kamış aynı zamanda Savage Gear jig kamışı olarak da adından söz ettirmektedir. Mikro jig ile LRF avı yapmayı düşünüyorsan yeterli atar değeri aralığı senin için oldukça avantajlı olacaktır. 1DRF teknolojisi birçok Savage Gear olta kamışında olduğu gibi bu kamışta da mevcuttur. Bu teknoloji sayesinde kamışa yüksek derecede güç ve enerji katmaktadır. Dar kıyıdan oldukça iyi mesafelere atış yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. Oldukça ince yapısına karşın en zorlu balıkları dahi kolaylıkla kaldırabilmektedir. Birçok sahte yem ile uyumu göz önüne alındığında farklı sahte yem kombinlerini deneyerek LRF avını farklılaştırabilirsin.

Savage gear Salt 1DFR Ultra Light 218cm 2-7gr Spin Kamış

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/savage-gear-salt-1dfr-ultra-light-218cm-2-7gr-spin-kamis/

Hem spin hem de LRF avı için yeterli uzunluk ve atar değerinde olan Salt model kamış; tatlı ve tuzlu su avlarında seni yarı yolda bırakmayacak. İdeal bir LRF olta kamışı olarak tasarlanan bu kamış aynı zamanda başlangıç seviyesi spin olta kamışı olarak da kullanılabilir. Sahte balık şeklindeki yemler ile yüksek bir uyum gösteren bu olta kamışı mavi ve beyaz renkleri ile dikkat çekici bir görünüme sahiptir. Örgü ip misina kullanımı ile kolaylıkla kombine edilebilen bu olta kamışı, yıpranmayan halkaları ile uzun süreli bir kullanım şansına sahiptir. CCS teknolojisi ile tasarlanan misina halkaları sayesinde balığın su altındaki her bir hareketini kolaylıkla hissedebileceksin. 

Savage Gear olta kamışlarıyla ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsan Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilir; sorularını ya da görüşlerini dilediğin gün ve saatte bizlere iletebilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar