750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Okuma Olta Kamışları Rehberi: Bilmeniz Gereken Her Şey

Uzakdoğu Asya hem ticari hem de hobi balıkçılığının yoğun olarak yapıldığı yerlerin başındadır. Balık ve diğer deniz ürünlerinin mutfağında sıkça tüketilmesi, balık türleri ve meralarının çeşitliliği nedeniyle bölge insanının pek çoğunda balıkçılık vazgeçilmez bir aktivite halini almıştır. Son dönemlerde ortaya çıkan farklı balıkçılık tekniklerinin en bilinenlerinden biri olan LRF bu bölgede ortaya çıkmıştır.

Ortaya çıkan bu tekniklerle birlikte balıkçılık ekipmanları üreten firmalar da yeni tekniklere uygun ekipman üreterek bu pazarda kendilerine hızla yer bulmaya çalışmaktadırlar. Okuma markası; 1986 yılından bu yana balıkçılık malzemeleri üreten Tayvan menşeli bir markadır. Firmanın genel politikası her yaştan ve her kesimden gelen balıkçılara en iyi av deneyimini sunmaktır. Okuma olta kamışı modelleri de bu doğrultuda hazırlanmıştır, bu yüzden oldukça hassas ve ince olta takımları hazırlayan bir firma olarak hobi balıkçılığında tüm dünyada bilinmektedir. 

Neden Okuma Olta Kamışlarını Seçmelisiniz?

Yaklaşık çeyrek asırdır hobi balıkçılığı malzemeleri üreten bu firma, bir hobi balıkçısı olan kurucusu ile kalite ve yeniliğe açık bir firmadır. Hobi balıkçılığı ekipmanlarında balıkçının konforunu göz önüne alarak üretim yapmasının yanı sıra, her tekniğin gereksinimlerini ekipmanlarına yansıtmayı başarıyla sürdürmektedir. Olta kamışı üretimine oldukça önem veren firma; hemen hemen her tekniğe uygun birbirinden farklı olta kamışlarını dünyanın birçok noktasındaki kullanıcılarına sunmaktadır.

Bu çeşitlilik olta kamış fiyatları konusunda da kendisini göstermektedir. Gerek fiyat-performans ürünleri gerek performans ürünleri ile her bütçeye hitap eden ürünleri sayesinde geniş bir alıcı kitlesine sahiptir. Olta kamışı tasarımlarında kullanılan kaliteli malzeme ürünün uzun süre kullanılabilmesine imkan verirken; olta kamışının hafifliği sayesinde merada sürek avı şeklinde yapılan LRF ve spin avlarında bu kamışlar ile yüksek başarı elde edebilirsin.

Okuma Fiyat-Performans Olta Kamışları

Fiyat-performans kategorisinde bulunan kamışlar genellikle olta balıkçılığına ilk defa başlayan veya yeni bir tekniğe adım atanlar için ideal görülen modeller arasından seçilmektedir. Dilersen senin için derlenen bazı olta kamışı modellerine birlikte göz atalım.

Okuma Fuel Spin 213 cm 0-8 gr Lrf Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-fuel-spin-213-cm-0-8-gr-lrf-kamisi/

Başlangıç seviyesi LRF olta kamışı için oldukça ideal bir yapıya sahip olan Fuel Spin, gerek uzunluğu gerek atar değeri ile dikkat çekmektedir. Balıkçının av boyunca olta hakimiyetini sağlaması için üç bölümlü EVA sap kullanılmıştır. LRF avında oldukça önemli olan hızlı aksiyon bu olta kamışı sayesinde mümkündür, böylece hızlı davranan balıkları rahatlıkla avlayabileceksin. Paslanmaz çelik SIC misina halkaları sayesinde deniz suyu aşınımı gözlenmez, uzun süreli bir kullanım sunmaktadır. Okuma LRF kamış modelleri arasında oldukça sportif bir yapıya sahip olan bu kamışla at çek yaparken motor becerilerini de geliştirebilirsin. 

Okuma Azaki Spin 244 cm 12-35 gr 2 Parça Spin Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-azaki-spin-244-cm-12-35-gr-2-parca-spin-kamisi/

Spin olta kamışı son dönemlerin en popüler balıkçılık tekniklerinden biri olan spin avı için özel tasarlanan bir olta kamışı türüdür. İnce ve dayanıklı yapısı ile öne çıkan bu olta kamışı, hem tatlı hem de tuzlu suda birbirinden farklı boyutlarda balıkları avlayabilmene yardımcı olacaktır. Azaki Spin kamış modelinde öne çıkan ilk detaylardan biri EVA teknolojisi ile donatılmış üç bölümlü gövdesidir. Sağlamlığını ve esnekliğini bu özelliğinden alan olta kamışı, aynı zamanda SIC kaplı misina halkaları sayesinde deniz suyunun oluşturabileceği korozyona karşı tam bir koruma sağlamaktadır. Tamponlu grafit makine yatağı sayesinde spin olta makinesinin tam olarak kamışla bütünleşmesini sağlar, böylece av boyunca olta hakimiyetini tam anlamıyla sağlayabilirsin.

Okuma Altera Spin 2,70cm 15-40gr 2 Parça Spin Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-altera-spin-270cm-15-40gr-2-parca-spin-kamisi/

24T karbon yapısı ile en sağlam olta kamışı modelleri arasında kendisinden söz ettirmektedir. Spin avında hızlı aksiyon; bu tekniğin temel kuralıdır. Özellikle avcı balıkları avlamayı düşünüyorsan bu olta kamışının ince yapısı sayesinde avına karşı mücadelede bir adım önde olabileceksin. Ergonomik makine sabitleme yatağı sayesinde makine ve kamış uyumunu kolaylıkla sağlayabilirsin.

Okuma Fina Pro Tele Surf 420cm Surf Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-fina-pro-tele-surf-420cm-surf-kamisi/

Kıyıdan uzak mesafelere doğru yapılan atışlarla icra edilen surf av tekniği; uzun ve dayanıklı kamışlara ihtiyaç duymaktadır. Karbon olta kamışı kategorisinde 24T karbon yapısı ile oldukça dayanıklı bir kamış olan Fina Pro Tele; içerdiği çelik korumaları ile tuzlu suya karşı tam bir koruma sağlar. Başlangıç seviyesi surf olta kamışı arayanlar için yeterli uzunluk ve atar değerine sahip olan bu kamış ile özellikle akıntılı ve kıyıdan uzak mesafelerde av yapabilirsin. 

Okuma Performans Olta Kamışları

Performans olta kamışları farklı tekniklerde üst seviye olan balıkçıların kullandığı hatta bu tekniklerin yarışmalarına katılan balıkçıların özel olarak kullandığı olta kamışı modelleridir. Bu kamışlar her bir av tekniğinin gereksinimlerinin tamamı göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Ayrıca daha fazla esneklik ve hassaslığa sahip yapıları sayesinde en zorlu avların üstesinden kolaylıkla gelebilen kamış türlerindendir. 

Okuma Psycho Perch 2,30 cm 2-12 gr Spin Kamış

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-psycho-perch-230-cm-2-12-gr-spin-kamisi/

Tatlı su avlarının vazgeçilmezi olan tatlı su levreği (Perch) Türkiye tatlı su yataklarında bolca bulunmaktadır. Keyifli bir av olan tatlı su levreği avı için özel tasarlanmış bu kamış modeli okuma spin kamış modelleri arasında balık türü adına tasarlanmış özel kamış türlerinden birisidir. Ultra hafif karbon gövdesi inceliğine rağmen yüksek bir sağlamlığa sahiptir. Trofe tatlı su levreği peşinde koşuyorsan en zorlu boyutları bile esnek yapısı sayesinde kolaylıkla avlayabileceksin. 

Okuma Azores Spin 9’2 280 cm 15-50 gr 2 Parça Spin Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-azores-spin-92-280-cm-15-50-gr-2-parca-spin-kamisi/

Spin avında kendini profesyonel sınıfta görüyorsan Azores Spin olta kamışı, spin avı için en iyi olta kamışı modelleri arasında listenin ilk sıralarındadır. Hem gövde yapısında hem de koruma amaçlı eklenen karbon yapısı sayesinde ince yapısı ile tezat bir durumda olan sağlam bir yapıya sahiptir. KWAG alconite halkaları sayesinde misina yatakları deniz suyundan korunmakta ve misinanın olta kamışına dolanması önlenmektedir.

Okuma Azores Tele Surf 430 cm 6 Parça Surf Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-azores-tele-surf-430-cm-6-parca-surf-kamisi/

Yarışmalar için tercih edilen bu profesyonel Okuma surf kamış modelinde hafif ama güçlü yapısı ile elde hissedilmeyen bir yapıya sahiptir. Yüksek atar değeri ile rekor atışlar yapabileceğin bu olta kamışı yüksek derecede sahip olduğu karbon alaşımı sayesinde trofe avlarda seni yarı yolda bırakmayacak.  

Okuma Tesoro 60-200 gr 2 Parça Slow Jig Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-tesoro-60-200-gr-2-parca-slow-jig-kamisi/

Jig sahtesi özellikte tuzlu su avlarında birçok balıkçı tarafından sıklıkla tercih edilen avlanma tekniklerinin başında gelmektedir. Jig ile avlanmayı seviyorsan bu olta kamışı ile takımını oluşturabilirsin. UFR yani ultimate flex takviye özelliği ile oldukça yüksek esneme kapasitesine sahiptir. 

Okuma olta kamışlarıyla ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsan Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilir; sorularını ya da görüşlerini dilediğin gün ve saatte bizlere iletebilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar