750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Okuma Ceymar Olta Makinesi Ürün İncelemesi

İster balık avına daha yeni merak salan bir macera tutkunu, istersen de bu işin tüm inceliklerini derinlemesine bilen bir profesyonel ol… Okuma Ceymar serisinin yüksek kaliteli olta makineleriyle, balık avından minimum efor ile maksimum keyif ve verim alman mümkün! Üstelik hem tatlı su kıyılarında hem de tekneyle açılacağın deniz açıklıklarında…

LRF (Light Rock Fishing: hafif kaya balıkçılığı) ve spin (atma-çekme) avcılığına yönelik farklı makara boyutlarıyla satışa sunulan Okuma Ceymar olta makineleri, teknolojik donanımı ve dayanıklı hafif materyalleri ile performansından ödün vermeden uzun ömürlü bir kullanım vadediyor. Erişilebilir fiyatları sayesinde ise farklı balık hedeflerin için aradığın makine çeşitlerine, çok daha ekonomik seçeneklerle sahip olmana imkân tanıyor!

1. Okuma Ceymar Olta Makinesi’nin Teknik Özellikleri Nelerdir?

Okuma Ceymar Olta Makinesinin teknik özelliklerine aşağıdaki tablodan göz atabilirsin.

Okuma Ceymar Olta Makinesi Teknik Özellikleri
Okuma Ceymar Olta Makinesi Teknik Özellikleri

2. Okuma Ceymar Olta Makinesi’nin Güçlü Yönleri Nelerdir?

Okuma’nın Ceymar serisi, son teknoloji ürünü dayanıklı ve hafif bileşenleriyle olta atma ve çekme esnasında konforu üst seviyeye taşırken, su girişine ve korozyona karşı ekstra dirençli yapısıyla ise bir adım daha öne çıkıyor. Peki, bu serinin teknik donanım açısından sunduğu tüm avantajları daha yakından keşfetmeye ne dersin?

Okuma Ceymar Olta Makinesi Performans Değerleri
Okuma Ceymar Olta Makinesi Performans Değerleri

2.1. Ekstra Hafif Yapı

Okuma Ceymar olta makineleri, ekstra düşük ağırlıkları sayesinde hafif, orta, ağır spin ve LRF (ultra light spin) balıkçılığının temelini oluşturan atma ve çekme işlemlerinde büyük kolaylık sağlıyor. Hareket esnasında kollara ağırlık bindirmeyen bu serinin, en yüksek kafa çapına sahip olan 65’lik ürün seçeneği dahi sadece 586 gram ağırlığına sahip. Üstelik bu model, kaliteli yapısı sayesinde surf balıkçılığı için de son derece ideal!

2.2. İdeal Devir Sayısı

Okuma Ceymar serisinin CTX-55 modeline kadar olan tüm ürün seçenekleri, kol bir tur çevrildiğinde tek seferde 5,1 (5.0:1) devir yapabiliyor. Okuma Ceymar 55 Olta Makinesi’nde devir sayısı 4,5 (4.5:1) iken; serinin en büyük makinesi olan CXT-65’te ise 4,8 (4.8:1) değerinde gerçekleşiyor. Bu da atik predatör (avcı) balıkları suda yormak ve kaçırmadan yakalayabilmek adına en ideal çekme hızına ulaşılabilmesini sağlıyor.

2.3. Yüksek Drag (Çekme) Gücü

Yüksek rulman sayısı, bilgisayar işlemli rotor balans sistemi ve üstün kaliteli dişli yapısıyla Okuma Ceymar olta makineleri, 10’luk seçeneği kullanıldığında dahi ağırlığı 3 kilogramı bulan balıkları rahatlıkla çekebiliyor. Okuma Ceymar 55’te maksimum drag gücü 15 kilogram olurken, 65’lik makinede ise bu değer 16 kilogramı buluyor. Bu nedenle seri her ne kadar spin balıkçılık çeşitlerine yönelik uygun bir kullanım sağlasa da shore jigging (derin kıyı avları) ve surf balıkçılığı için de ideal bir performans sunuyor.

2.4. Korozyona Karşı Maksimum Dayanıklılık

Okuma Ceymar olta makineleri, dönme esnasında hava ve su akışını girdap oluşturarak uzaklaştıran siklonik rotor tasarımı sayesinde hem konforlu hem de ekstra dayanıklı bir yapıya kavuşuyor. Siklonik tasarım, rotorda zamanla oluşabilecek paslanma vb. risklerin önüne geçerek makinenin çok daha uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanılabilmesini sağlıyor. Grafit gövde ise makinenin korozyona karşı maksimum mukavemetli olmasını sağlayan bir diğer önemli özelliğini oluşturuyor.

2.5. Hassas Eliptik Dişli Sistemi

Okuma Ceymar olta makinelerinde kullanılan hassas eliptik dişli sistemi, kol aracılığıyla sabit devirde sağlanan dönme hareketini değişken hıza sahip bir dönme hareketine çeviriyor. Bu özellik, makaranın daha rahat çevrilmesini ve kalamanın tutarlılık seviyesinin artmasını sağlarken; aynı zamanda atış sırasındaki sürtünme oluşumunu da minimuma indiriyor. Ayrıca menzil, hassasiyet ve misina ömrünün de artmasında önemli bir rol oynuyor.

2.6. Dayanıklı ve Kaygan Kalama Pulları

Okuma Ceymar olta makineleri, çok diskli ve kaygan özelliğe sahip yüksek kaliteli bir pul takımı ile birlikte gönderiliyor. Misinanın makaraya hem düz hem de öne ya da arkaya eğimli bir şekilde konik sarılabilmesine imkân tanıyan bu pullar, dayanıklı yapıları sayesinde kalamanın frenleme kapasitesini artıran keçelerin daha uzun süre sağlam kalabilmesini sağlıyor.

2.7. Güçlü ve Rahat Tutuş

Okuma Ceymar olta makineleri, yüksek mühendislik ürünü olan kaliteli iç donanımının yanı sıra kavrama bakımından da üstün bir deneyim sunuyor! EVA (Etil Vinil Asetat) malzemeden üretilmiş yumuşak topuzu ile Ceymar serisi, misinanın salınması ve çekilmesi esnasında hem güçlü hem de konforlu bir tutuş sağlıyor. Kavrama topuzunun bağlı bulunduğu alüminyum materyal ise dayanıklı yapısı sayesinde kolun uzun yıllar boyunca dengeli ve yumuşak kalmasını sağlıyor.

2.8. Orijinal Parça Yedek Makara

Okuma Ceymar olta makinelerinin orijinal makarası gibi yedek makarası da plastik yerine alüminyum malzemeden üretiliyor. Bu sayede yedek makara kullanımının gerektiği durumlarda, makineyi kalitesinden ödün vermeden kullanmaya devam etmek mümkün oluyor.

2.9. Hızlı Ayarlanabilen Ters Dönüş Kilidi

Ters dönüş kilidinin zorlu bir kullanım sunması, oltaya takılan ağır balıkları yakalama hedefinin önünde büyük bir engel oluşturuyor. Buna karşılık Okuma Ceymar serisine ait ürünlerin ters dönüş kilidi, makine uzun süre kullanılmış olsa dahi tek parmakla kolayca aktif hale getirilebiliyor. Bu da av esnasında büyük bir avantaj sağlıyor.

3. Okuma Ceymar Makine ile Hangi Avlar Yapılır?

Okuma Ceymar serisi makineler 10’luk (1000’lik), 20’lik (2000’lik), 25’lik (2500’lük), 40’lık (4000’lik), 55’lik (5500’lük) ve 65’lik (6500’lük) kafa çapı seçenekleriyle satışa sunuluyor. Her bir ebat, farklı balık avı faaliyetlerinde diğerlerine kıyasla daha avantajlı kullanımlar sağlayabiliyor. Bununla birlikte makinelerin her biri hem tatlı hem de tuzlu sularda avlanmak için güçlü ve dayanıklı birer yapıya sahip. Bu doğrultuda;

4. Okuma Ceymar Makine ile Hangi Balıklar Tutulur?

Hedeflenen balığın oltaya takılabilmesi için en önemli şartları, her şeyden önce doğru yem ve misina kullanımı oluşturuyor. Fakat şunu da unutmamalısın: İdeal atar gücüne ulaşabilmen adına seçtiğin olta kamışı ve makine de büyük bir önem taşıyor.

Hedeflediğin balık türlerine yönelik diğer ekipmanlarını da doğru tedarik ettiysen, Okuma Ceymar serisinin yüksek ağırlıklarda bile maksimum performans sunan makineleriyle elinden hiçbir balık kurtulamaz! Tabii bu biraz da seçtiğin meradaki balık türleriyle birlikte; senin azmine, sabrına ve deneyimine de bağlı… O halde gel, makine ebatlarına göre hangi balıkları rahatlıkla avlayabileceğine bir göz atalım:

  • Okuma Ceymar 10: Dere alabalığı, dere kayabalığı, tatlı su kefali, aterina, mıcır, çipura, hamsi, mezgit, sardalya, palamut, eğrez, gelincik, ispari isparoz, defne, çinekop, eşkina, istavrit vb. küçük balıklar
  • Okuma Ceymar 20: Dere alabalığı, dere kayabalığı, torik, sarıkanat, lüfer, mırlan, som balığı, istavrit, palamut, barbun, sardalya, kızıl kanat, havuz balığı, kırlangıç, uskumru, gelincik, mercan, dil balığı vb. iri küçük balıklar
  • Okuma Ceymar 25: Dağ alabalığı, deniz alası, sazan, orfoz, lahoz, kalkan, tatlı su kayası, yayın, turna, dere pisisi, dülger, göl alabalığı, haskefal, ıskarmoz, karaburun, kadife, kanatlı kırlangıç, kıkla lapin, koca ağız, lerkit vb. orta büyüklükteki balıklar
  • Okuma Ceymar 40: Dağ alabalığı, deniz alası, sazan, levrek, kofana, orfoz, lahoz, minakop, sarı ağız, sinağrit, sudak, zargana vb. 50 ila 150 santimetre arası büyüklüğe ulaşabilen balık türleri
  • Okuma Ceymar 55: Dağ alabalığı, deniz alası, gümüş sazan, pullu sazan, levrek, orfoz, lahoz, akya, kılıç, yılan balığı, mığrı, kalkan, kedi balığı, keler, müren, sinağrit, vatoz vb. ortalama 10-12 kilogram ağırlığındaki balıklar
  • Okuma Ceymar 65: Dağ alabalığı, deniz alası, gümüş sazan, pullu sazan, levrek, orfoz, lahoz, akya, kılıç, yılan balığı, mığrı, kalkan, kedi balığı, keler, müren, sinağrit, vatoz, yayın balığı vb. belirli dönemlerde kıyılara yaklaşan büyük balıklar

5. Okuma Ceymar Makine Fiyatı Ne Kadar?

Okuma Ceymar olta makinelerinin fiyatları temelde kafa ebatlarına göre değişkenlik gösteriyor. Ancak fiyatlar, ithalata bağlı olarak ürün tedariki, stok vb. durumlara göre de farklılaşabiliyor. En güncel fiyatlara yönelik bilgi sahibi olmak için ürün sayfalarını ziyaret ederek, siparişini hemen şimdi oluşturmaya ne dersin?

Ürünler hakkında daha detaylı bilgi almak için Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden dilediğin gün ve saatte bizimle iletişime geçebilirsin!

Yazı İçeriği

Son Yazılar