750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Tuzlu Su Avı İçin Olta Makinesi Rehberi

Tuzlu su ekipmanları arasında olta makineleri, seçimi en karmaşık görülen parça olarak bilinse de belirli kurallarla kolaylıkla seçilebilir. Deniz olta makinesi için aranan özelliklerin başında korozyona karşı dayanıklılık gelir. Deniz suyu içerdiği tuz oranı ile mekanik cihazların ömrünü kısaltır. Ancak kaliteli bir olta makinesi bu konuda seni yarı yolda bırakmayacaktır. 

Farklı teknikler farklı özelliklere sahip olta makinelerine ihtiyaç duyar. Kafa yapısının farklılığı, bilya sayısı, atar değeri gibi özellikler her bir teknikte bariz farklılıklara sahiptir. Seçim yaparken bu detayları göz önüne alman senin daha sağlıklı bir seçim yapmanı sağlar. 

Tuzlu Su İçin Olta Makinesi Nasıl Seçilir?

Tuzlu su olta balıkçılığı için makine seçimi takım oluşturma sırasında önemli bir yere sahiptir. İyi bir takımda olta makinesinin kaliteli ve tekniğe uygun oluşu aranır. Ancak balık avına yeni merak salmış birçok birey bu konuda kararsız kalabilir. Bu doğrultuda sana seçim konusunda yardımcı olabilecek bazı kurallar vardır. 

İlk olarak hangi av tekniğini kullanmaya karar vermen gerekir. Örneğin LRF ve surf tekniklerinin olta makineleri birbirinden farklıdır. Bu yüzden tekniğe karar vermen sana seçim konusunda kolaylık sağlar. Mera ve avı hedeflenen balığın türü de aynı şekilde makine seçimine etki eder. Avcı balıklar için çeker değeri yüksek olta makinesi tercih etmelisin. Ayrıca meranın yapısı da olta makinesi seçiminde yüksek önem taşır. Dalgalı meralarda daha uzağa atış yapabilecek olta makineleri yüksek performans gösterirken, sığ sularda hassas olta makineleri daha kullanışlı bir yapıya sahiptir. 

Tuzlu Su İçin En İyi Lrf Makinesi Hangisidir?

LRF tuzlu su olta makinesi genel LRF standartları haricinde çok bir farklılık göstermez. Deniz suyuna karşı korozyona karşı dayanıklılık, tuzlu su LRF makinesinde tercih edilir. Bunun yanı sıra küçük ve hafif makineler ile liman, koy ve kayalık alanlarda keyifli avlar yapabilirsin.

Okuma Aria-20 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-aria-20-olta-makinesi/

Okuma markasının hafif LRF takımları için ürettiği Aria 20 serisi, yeni nesil gövde tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Okuma markasının genel özelliklerine sahip olan bu makine, CFR teknolojisi ile korozyona karşı tam bir koruma sağlar. Japon kalama pulları, pirinç pinyon dişlisi gibi mekanik özellikleri bu makinenin atış konusunda profesyonel olmasını sağlamaktadır. 

Daiwa Crossfire LT 20 1000 Spin Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/daiwa-crossfire-lt-20-1000-spin-olta-makinesi/

LRF olta takımın için fiyat performans ürünü bir olta makinesi arıyorsan, bu ürün beklentilerini karşılayacaktır. Ağırlık azaltıcı özelliği sayesinde büyük balıklarla mücadelen daha kolay olur. Ayrıca uzun süren avlarda sana ergonomik bir kullanım sağlar. ABS alüminyum makine kolu mücadeleci avlarda sana büyük bir kolaylık sağlar. Gelişmiş Turnuva Sürükleme sistemi de büyük balıklara karşı rahat bir mücadele ve çekiş olanağı sunar. 

 Daiwa Fuego 20 LT 1000 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/daiwa-fuego-20-lt-1000-olta-makinesi/

Tam bir performans ürünü olan Fuego serisi; profesyonel LRF avı yapmayı düşünen balıkçılar için birçok özelliği beraberinde getirir. Zaion V ile üretilen parçaları torka ve gerilime karşı mükemmel bir direnç sergiler. Trofe bir balık avladığında makineye zarar gelecek mi endişesini kesinlikle yaşamazsın. Magsealed teknolojisi son yıllarda dünyanın birçok noktasında beğeniyle karşılanmıştır. Makine hafifliğini en üst düzeye taşıyan bu teknoloji ile konforlu avlar sana hiç uzak olmayacak. 

Tuzlu Su İçin En İyi Spin Makinesi Hangisidir?

Tuzlu su olta takımı oluşturan birçok balıkçı spin tekniğini tercih eder. Bu sportif balıkçılık tekniği tuzlu sularda keyifli avlar yapmanı sağlar. Ayrıca denizin azılı balıklarını bu teknikle rahatça avlayabilirsin. Tuzlu su spin olta makinesinden beklenen başlıca özellikler hafiflik, dayanıklılık ve hızlı çalışan bir mekanizmadır. 

Okuma Alaris ALS-40 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-alaris-als-40-olta-makinesi/

Başlangıç seviyesi spin makinesi olarak ideal bir yapıya sahip olan Okuma Alaris ALS-40; siklonik atış rotor sistemi ile deniz suyunun sebep olabileceği korozyonu önler. Trofe balıklar bazı anlarda balıkçı için oldukça zorlayıcı olabilir. Makine hakimiyeti için ters dönüş kilidine sahip olan bu makine, sana güvenli bir av sağlar. Ayrıca deniz kenarındaki nemden etkilenmesini koruyan grafit gövde rotor kısmına sahiptir. 

Okuma Azores Blue 4000 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-azores-blue-4000-olta-makinesi/

Adrenalin dolu bir ava yelken açmak için bir spin takımı oluşturmaya karar verdiysen, Okuma’nın Azores Blue 4000 modeli senin için doğru bir tercih olacaktır. DFD özelliği yüksek bir çekiş performansı sağlar. İşlemeli makara yatağı sürtünmeyi arttırarak kaygan bir his vermez. Azores serisine özel HPB bilya sistemi makine kolunu çevirirken sana büyük bir rahatlık sunar. 

Daiwa Fuego 20 LT 3000C Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/daiwa-fuego-20-lt-3000c-olta-makinesi/

Daiwa ürettiği Fuego serisi ile performans arayanlar için beklentileri fazlasıyla karşılar. Kaliteli Zaion V malzemesi, olta makinesine ömürlük bir kullanım şansı verir. Bu koruma kalkanı olta makinesinin dişlilerini tam olarak korur, böylece çekiş esnasında sana büyük kolaylık sağlar. Hafif bir çekiş hissi zorlu avlarında sana fazlasıyla rahatlık sunar. 

Tuzlu Su İçin En İyi Surf Makinesi Hangisidir?

Tuzlu su avında ağır ekipmanlarla bilinen surf tekniği, Türkiye sularında sıklıkla tercih edilir. Özellikle İstanbul Boğazı surf avcılığının yoğun olarak yapıldığı noktaların başında gelir. Surf olta makinesinde aranan özelliklerin başında dar bir kafa yapısı, atış mesafesinin yüksekliği ve korozyona karşı dayanıklılık gelir. Tuzlu suya dayanıklı olta makinesi surf avında bakılan ilk özelliklerin başında gelir denilirse yanılmış olmayız.

Okuma Aria-55 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-aria-55-olta-makinesi/

Başlangıç seviyesi bir surf olta modeli olan Aria 55, paslanmaz bir gövdeye sahiptir. Ayrıca korozyonu önleyici CFR teknolojisi, deniz suyunu makineden tamamen uzak tutar. Çok diskli Japon kalama pulları güvenli bir çekiş sunar. RESİİ yani bilgisayar ortamında düzenlenmiş rotor balans sistemi ile iyi mesafelere atış yapabilirsin.

Okuma Tomcat TMC-6000 6+1 BB Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-tomcat-tmc-6000-61-bb-olta-makinesi/

6+1 bilya takımı ile sorunsuz bir çekim şansı sunan Okuma Tomcat; bir Okuma klasiği olan korozyon önleyici grafit gövdeye sahiptir. Hızlı ayarlanan ters dönüş kilidi ile hata yapmayı en az seviyeye indirebilir, balık tutma sırasındaki olumsuz bir durumu engelleyebilirsin. Ergonomik makine topuzu ile uzun süren at çeklerde yorgunluk hissetmezsin.

Daiwa Ninja 18 LT 6000 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/daiwa-ninja-18-lt-6000-olta-makinesi/

Tam bir performans makinesi olan Daiwa Ninja LT 18; kullanıcısına rahatlık, pürüzsüzlük ve dayanıklılık sunar. Yüksek Daiwa mühendisliği ile gerçek ağırlığının %10 daha hafifini kullanıcıya hissettirir. Tough Digigear tahrik dişlisi ile zorlu balıkları çekerken fazla zorlanmazsın, böylece avını güven içinde tamamlayabilirsin. Air Metal Monokok gövde ek bir dayanıklılık sunar, ağır balıklara karşı tam bir dirence sahiptir. Sessiz salınım sistemi ile olta makinesinin sesinden hoşlanmayan balıkçılar için tam bir sessizlik sağlar.

Tuzlu suda kullanıma uygun olta makineleriyle ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsan Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilir; sorularını ya da görüşlerini dilediğin gün ve saatte bizlere iletebilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar