750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

En İyi Sazan Kamışı Hangisidir? Sazan Avı Rehberi

Sazan balığı tatlı su avcılığında hem profesyonel hem de amatör olarak avlanılan bir balıktır. Türkiye tatlı sularında bolca bulunan bu balık, hemen hemen tüm göllerde ve barajlarda bulunuyor. Amatör balıkçılar için adeta balıkçılıkta sabrı öğreten sazan balığı avı, profesyonel balıkçılar için ise adrenalin dolu trofe avların yapıldığı bir avdır. Sazan balığı bulunduğu ortam şartlarına bağlı olarak kiloluk hale gelebilen bir türdür.

Sazan avı için basit bir göl takımı da av için yeterli gelecektir. Ancak profesyonel olarak sazan avına meraklıysan, olta takımını da bu doğrultuda oluşturman gerekiyor. Özellikle profesyonel sazan avcıları sazan balığının en ufak titreşimden ve yanlış ekipman kullanımından huylandığını sıklıkla dile getirirler. Kendin için en doğru sazan takımını seçerken dikkat etmen gereken parçaların başında olta kamışı geliyor. Trofe bir av için doğru sazan kamışını seçmenin sana keyifli bir sazan avı olarak geri dönüşü olacaktır.

Sazan Avı İçin Olta Kamışı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sazan balığı oltası için kamış seçiminde ilk olarak dayanıklılığa dikkat etmelisin. Özellikle kiloluk bir sazan balığı avlamak istiyorsan oltanın çeker gücünün ve esnekliğinin yüksek derecede olması önem taşıyor. Sazan için kamış seçiyorsan libresinin yeterli olduğundan emin olmasın. Ayrıca karbon değeri yüksek kamışlar kırılmaya karşı oldukça dayanıklıdır. Trofe sazan avı için karbon alaşımı yüksek kamışları tercih etmen sana rahat bir çekiş şansı verecek, ayrıca balıkla çok daha rahat bir şekilde mücadele edebileceksin.

At çek sazan avı şeklinde av yapmayı düşünüyorsan olta kamışı ağır olmamalıdır. Ağır olta kamışları balıkla mücadeleyi zorlaştırmaktadır. Bu yüzden oltaya hafiflik veren alaşımlar ile oluşturulmuş olta kamışı sazan avı için idealdir. Olta kamışının uzunluğu da sazan avı için önemlidir. Göller tuzlu su avlakları kadar geniş değildir. Bu yüzden kıyıdan çok uzak mesafelere atış yapmana gerek yoktur. Uzun olta kamışları iri sazan balığı ile mücadeleyi oldukça zor bir hale getirir. Bu yüzden sazan avın için olta kamışı seçerken uzunluk değerlerinin 360-390 cm arasında olmasına dikkat etmelisin. Çok daha kısa kamışlar da atış açısından seni kısıtlayacaktır. Özellikle iri sazan balıkları kıyıya yakın yüzmeyi tercih etmez. Sese karşı duyarlı bu balıklar olası bir hareketlenmede gölün daha güvenli olabilecek orta kısımlarına doğru hareket eder. Bu yüzden ideal uzunluk değerlerine uygun bir kamış seçmelisin.

Sazan olta kamışları hem teleskopik hem de parçalı olarak karşına çıkacaktır. Parçalı kamışlar iri sazan balığı avlamak isteyenler için daha ideal bir yapıya sahiptir. Ancak taşıma ve yer tutma açısından dezavantaja sahiptir. Teleskopik kamışlar taşıma ve yer tutma açısından balıkçı için çok daha avantajlıdır.

Dilersen senin için seçtiğimiz sazan olta kamışı modellerini inceleyebilir, sazan olta setini vakit kaybetmeden oluşturmaya başlayabilirsin!

Okuma Custom Black 3,60 3 Parça Sazan Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-custom-black-360-3-parca-sazan-kamisi/

Okuma markası ürettiği balıkçılık ürünleri ile hem tatlı su hem de tuzlu avcıları için sık tercih edilen merkaların başında geliyor. Uzakdoğu kökenli bu firma, balıkçıların konforlu bir av geçirmesi için tüm detayları ekipmanlarına işliyor. Tatlı su avında sazan balığı için özel olarak ürettiği kamışların başında gelen Okuma Custom Black Serisi, trofe sazan balığı avına hazırlık yapmak isteyenler için ideal bir kamış olarak görülüyor.

Kamış, sahip olduğu 24 ton yüksek modüllü karbon gövdesi ile öne çıkıyor. Bu sayede oldukça iri sazan balıklarını olta hakimiyetini kaybetmeden kıyıya çekebilirsin. Yüksek esnemesi sayesinde bu olta kamışıyla korkmadan iri sazan balıkları ile mücadeleye girebilirsin. Sahip olduğu SIC halkaları ile misina ve kamış uyumunu tam anlamıyla hissedebilirsin. Misina yuvalarını suyun verebileceği korozyana karşı korur, olta kamışının uzun ömürlü olmasını sağlar.  Olta takımında makine ve kamış uyumu göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir. Okumanın ürettiği bu olta kamışı, sahip olduğu grafit makine yatağı ile kamış ve makineyi tam anlamıyla bütün bir hale getiriyor. Kamış sapı tamamen EVA şeklinde yapılmış olup, kolay bir tutuş imkanı sağlamaktadır.

360 cm uzunluğa sahip Okuma Custom Black, Türkiye’deki göl ve baraj göllerinde dilediğin mesafeye atış yapabilmene imkan sağlıyor.  Böylece bulunduğun merayı kıyıdan kolaylıkla tarayabilme imkanına sahip olabileceksin.

Okuma Custom Black 3,90 3 Parça Sazan Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-custom-black-390-3-parca-sazan-kamisi/

Okuma’nın sunduğu Custom Black serisinden olan 390 cm sazan olta kamışı, büyük çaplı göllerde sıkça tercih ediliyor. Kıyıdan daha uzak mesafelere atış yapmak isteyen balıkçılar için ideal bir yapıya sahip olan bu olta kamışı, sahip olduğu karbon alaşımları ile oldukça hafif bir yapıya sahiptir. Bu sayede at çek esnasında seni yormaz, ayrıca balıkla mücadelede sana büyük kolaylık sağlar.

İri sazan balığı ile mücadelede seni bir sıfır öne geçiren bu olta kamışı, üç parçadan oluşuyor. Parçalı bir kamış olduğu için esneme açısından oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Custom Black 3,90 Olta Kamışı, sana esnekliğinin yanı sıra dayanıklılığı da sunuyor. Sahip olduğu kaplamalar ile tatlı su korozyonuna karşı tam bir koruma sağlar. Ayrıca sahip olduğu siyah renk ile kullanıcısının göz zevkine de hitap eden bir görünüme sahiptir.

Sazan avında kullanıma uygun olta kamışlarıyla ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsan Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilir; sorularını ya da görüşlerini dilediğin gün ve saatte bizlere iletebilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar