750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Tuzlu Suda Kullanmanız Gereken Misina ve İğneler

Misina seçimi balık avında basit gibi görünse de hatalı bir seçim sonucunda elinin boş dönmesi olasıdır. Olta takımını birbirine bağlayan misina, balığın avlanması esnasında büyük bir göreve sahiptir. Yeme aksiyon verirken oltanın kendisi kadar misina da büyük rol oynar. 

Misina seçimi yaparken tatlı ve tuzlu sularına özel olarak üretilen misina modellerinden seçim yapman gerekir. Tuzlu su misinaları batma derecesi ve korozyon açısından tatlı su misinalarına göre daha dayanıklıdır. Özellikle tuzlu su korozyonuna karşı dirençli olan misina modellerini tercih etmelisin. 

Tuzlu Su Misinaları Nasıl Seçilir?

Tuzlu su balık avında misina seçmek için birçok değişkeni göz önüne almalısın. Bunlardan ilki hangi av metodunu kullanmak istediğindir. LRF, spin veya surf av tekniklerinin gerektirdiği misina değerleri vardır. Örneğin LRF avında kullanılan ince bir misina çok benzer dahi olsa spin olta takımı ile uyum göstermeyebilir. 

Balık türü de misina seçiminde büyük önem taşır. Her bir misinanın kendine ait çeker değeri vardır. Bu çeker değerinin altında misina kullanmanın sonucu genellikle balığı düşürmektir. Çoğu zaman da takımın kopması gibi durumlar yaşanabilir. Bu durumda sahte yem kullanıyorsan yemi kaybetmen de ihtimaller dahilindedir. 

Misina seçimi konusunda dikkat etmen gereken bir diğer konu da misinanın türüdür. Misinalar üretildikleri malzemeye göre iki gruba ayrılırlar. Monofilament misinalar su içinde görünmez bir yapıya sahiptir, ancak karışmaya daha meyillidirler. İp misinalar dayanıklılık konusunda adından sıkça söz ettirirler fakat balık tarafından fark edilmeleri olasıdır. Bu artı ve eksi durumları göz önüne alarak misina konusunda seçim yapman önemlidir. 

LRF Avı İçin Tuzlu Su Misinaları

LRF tekniği hafif ve esnek ekipmanların kullanımıyla yapılır. Hem mono hem de ip misina tercih edilebilir. LRF avında da avlamak istediğin balık türüne göre misina kalınlığını seçebilirsin. LRF avında unutmaman gereken detaylar biri de iyi atar değere sahip olman gereken bir misinadır. Sığ noktaları tercih eden LRF; misina karışmasıyla karşı karşıya kalınan bir tekniktir. Bu yüzden ip misinalar başlangıç seviyesinde senin için daha doğru bir tercih olacaktır.

Kendo Dyneema 4 250Mt Örgü İp Misina (Green)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-misinalari/kendo-dyneema-4-250mt-orgu-ip-misina-green/

LRF takımlarına uyumu ile kendinden söz ettiren Kendo Dyneema; dört kat örgü ip tekniği ile imal edilmiştir. Japon işçiliği ile dokunan ilmekleri senin güvenli bir şekilde av yapmanı sağlar. Pürüzsüz yüzeyi sayesinde aşınmaya karşı direnci yüksektir. 

Kendo Lrf 8X Fighting 150 mt Örgü İp Misina (Moss Green)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-misinalari/kendo-lrf-8x-fighting-150-mt-orgu-ip-misina-moss-green/

Kendo markasnın LRF avına özel ürettiği bu ip misina dayanıklılığı ve inceliği ile profesyonel bir misina izlenimi verir. Özel kaplaması sayesinde LRF takımın ile uzun mesafeli atışları kolaylıkla yapabilirsin. 0.6,0.8 ve 0.10 kalınlık değerleri ile sana çoklu seçme şansı sunar. LRF avındaki beklenmedik trofe balıklar için ideal bir çeker gücüne sahiptir. 

Spin Avı İçin Tuzlu Su Misinaları

Spin avı, denizde yapıldığı takdirde, sana adrenalin dolu dakikalar yaşatır. Spin avında kullanılan misina da buna bağlı olarak sağlam olmalıdır. Mücadeleci balıkların sıkça karşına çıkacağı spin avında, misinanın karışması sıkça karşı karşıya kalınan bir durumdur. Bu yüzden spin avında örgü misina tercih etmeni öneririz.

Kendo Spinning 8X Fighting 150 mt Örgü İp Misina (Apple Green)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-misinalari/kendo-spinning-8x-fighting-150-mt-orgu-ip-misina-apple-green/

Kendo markasının üretmiş olduğu bu performans misinası, sahip olduğu yeşil elma rengi ile farkını belli etmektedir. Özel kaplama ve örgü sistemi ile uzun mesafe atışlarını kolaylıkla yapabilirsin. Sağlamlığı ile mücadeleci balıklara karşı seni üstün kılar.

Daiwa JBraid 8B Koyu Yeşil 150m Örgü İp Misina

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-misinalari/daiwa-jbraid-8b-koyu-yesil-150m-orgu-ip-misina/

Surf ip misina tuzlu su modellerinde liste başını oynayan Daiwa JBraid; özel örgüleri ile sana tam bir sağlamlık ve esneklik sunar. Güçlü çekeri ile trofe avlarınla daha iyi mücadele edebilirsin. Koyu yeşil renk seçeneği su içinde düşük görünürlüğe sahiptir. 

Surf Avı İçin Tuzlu Su Misinaları

Surf av tekniği tuzlu su avı ile bütünleşmiş bir tekniktir. Dalgalı ve akıntılı meralar bu tekniği tercih eden balıkçıların uğrak yeridir. Surf avında ağırlık kullanımı önemlidir. Yüksek ağırlıkların kullanılmasının sebebi ise takımın kıyıdan olduğunca uzağa atılması ve dalgalı merada takımın istenilen noktaya batmasıdır. Bu yüzden sağlam bir misina ile desteklenen surf takımı senin keyifli bir av yapmana imkan verir. 

Kendo Surf Cast 8X Fighting 300 mt Örgü İp Misina ( Ice Blue)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-misinalari/kendo-surf-cast-8x-fighting-300-mt-orgu-ip-misina-ice-blue/

Surf avına özel imal edilen bu misina; sağlamlığı ve uzunluğu ile dikkatleri üzerine çeker. Buz mavisi renk merada görünmez bir hal alır, böylece balığın takımı fark etmesini önlenir.  Japon kaplama ile yüksek mesafeli atışlar senin için çok zor olmayacak.

Tuzlu Su Avında Lider Misina

Tuzlu su avlarında misina türlerini bir arada kullanmak bazı durumlarda balıkçı için oldukça faydalı olabilir. Özellikle surf av tekniğinde kullanılan lider misina tekniği daha kaliteli avlar için tercih edilir. İp misinalar dayanıklı ancak görünürlüğü yüksek bir seviyede olan bir türdür. Mono misinalar ise görünmeyen ve daha esnek bir yapıya sahiptir. Ayrıca zorlu balıklarda ip misinalar mücadele için yetersiz kalabilir. Ancak mono misinalar aşınmaya karşı daha fazla mukavemete sahiptir. 

Bu yüzden ip misinaya ayrı bir beden olarak eklenen lider misina aslında bir mono misinadır. Böylelikle her iki misinanın da avantajından yararlanarak daha güçlü bir takıma sahip olursunuz.

Fujin Hex %100 FC Leader 60mt Shock Leader Misina

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-misinalari/fujin-hex-%100-fc-leader-60mt-shock-leader-misina/

Fujin markasının sunduğu bu misina ile dileğin lider misinayı yapabilirsin. Görünmez özelliği ile takımının fark edilmesini önleyebilir, zorlu avlar karşısında bir sıfır öne geçersin. Farklı kalınlık değerlerinin seçimi ile takımına uygun olan kalınlığı seçebilirsin.

Daiwa Prorex FC Leader Super Soft Misina 50m

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-misinalari/daiwa-prorex-fc-leader-super-soft-misina-50m/

Hafifliği ile ön plana çıkan bu misina, hassas avların için idealdir. Suda görünmeyen özelliğinin yanı sıra aşınmaya karşı da yüksek bir dirence sahiptir. Her türlü ip misinada lider olarak kullanılabilir. Aşınmaya karşı sahip olduğu mukavemeti ile uzun süreli bir kullanıma sahip olursun. 

Dilersen en iyi ip misina tavsiyesi tuzlu su ve daha fazlası için sayfamıza göz atarak farklı tekniklere ve meralara uygun misina modellerini inceleyebilirsin. 

Tuzlu suda kullanıma uygun misina ve iğnelerle ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsan Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilir; sorularını ya da görüşlerini dilediğin gün ve saatte bizlere iletebilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar