750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

LRF Olta Kamışı Rehberi: Size En Uygun LRF Kamışı Hangisi?

LRF (Light Rock Fishing: Hafif Kaya Balıkçılığı) disiplini ile balıkçılık yapmaya karar veren bir balıkçının ilk adımı takımını oluşturmaya başlamasıdır. İyi bir LRF takımı demek keyifli geçen avlar ve meradan kısmetse eli boş dönmemektir :). LRF disiplininde olta kamışının önemi oldukça fazladır. Genel görünümüne bakıldığında geleneksel olta kamışlarından çok daha fazla ince ve kısa yapılı LRF kamışları, bu yapılarına rağmen balıkçılara avlarında büyük keyif vermektedir.

LRF Kamışının Özellikleri Nelerdir?

İnce ve hassas oldukları dile getirilen LRF kamışlarının özellikleri elbette bunlarla sınırlı kalmamaktadır. LRF olta kamışları normal olta kamışlarının aksine daha kısa boyludurlar. Standart olta kamışlarında 300 cm gibi uzunluklardan söz edilirken, LRF kamışlarının standart uzunlukları 180 ve 240 cm arasında değişmektedir.
Geleneksel oltalarda kurşun mantığından dolayı atar rakamları çok yüksekken, LRF kamışlarının atar değeri 1 ila 12 gr arasında değişmektedir. Hafif olmalarının en büyük artısı yüksek hassasiyetleridir. Normal hatta Spin olta türlerinde balığın vuruşunu tam olarak anlayamazken LRF oltaları balıkçıya balığın yeme en ufak dokunuşunu dahi hissettirmektedir.

En İyi LRF Kamışı Hangisidir?

LRF kamışları da diğer balık tutma disiplinlerinde olduğu gibi birçok farklı özelliğe sahiptirler. Her bir kamış türünün kendine has özellikleri bulunmaktadır. Meraya ve balıkçıya uygun seçilmiş bir olta kamışı avın daha keyifli hale bürünmesine yardımcı olacaktır. Aşağıda, Galata Balıkçılık tarafından hazırlanmış olan LRF kamış tavsiye ve açıklamalarına bakarak olta kamışını seçmek için fikir alabilirsin.

1. Okuma Fuel Spin 213 cm 0-8 gr Lrf Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-fuel-spin-213-cm-0-8-gr-lrf-kamisi/

LRF dünyasına yeni adım atıyorsan veya balıkçılıkta oltayı ilk kez eline alıyorsan Okuma Fuel Spin LRF kamışı başlangıç seviyesindeki kullanıcılar tarafından ilk tercih edilenler arasında yerini almaktadır. İnce ve hassas yapısının yanı sıra yüksek dayanıklılığa sahip bu model, ilk başlayanların yeme kolaylıkla aksiyon vermesini sağlayacak bir yapıdadır. His ve dengeyi sağlayacak 3 bölümlü EVA sap sana hobinin ilk zamanlarında oldukça kolaylık sağlayacaktır. Paslanmaz çelik halkaları sayesinde uzun süreli bir kullanıma sahip olabileceğin bu LRF oltası ile LRF disiplinine adım atmaktan çekinmemelisin.

 2. Kudos Light Style 225 cm 3-10 gr Lrf Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/kudos-light-style-225cm-3-10gr-lrf-olta-kamisi/

Hemen hemen her merada güvenle kullanabileceğin Kudos’un Light Style LRF kamışı, standart bir LRF avında ihtiyaçlarını karşılayacak! Hassas ve birçok sahte atarını rahatlıkla kullanmana imkân veren bu kamış ile keyifli avlar düzenleyebilir, LRF avında ustalaşma yolunda emin adımlarla ilerleyebilirsin. Solid dolgulu bu kamışın verdiği yüksek his ile küçük balıkları çekerken yüksek derecede heyecan yaşayabilmene olanak sağlamaktadır. IM 7 karbon seviyesine sahip olan bu kamış ile büyük balıkları tuttuğunda dahi yüksek esneme payı sayesinde sorunsuzca çekebilirsin.

3. Okuma Psycho Perch 2,30 cm 2-12 gr Spin Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-psycho-perch-230-cm-2-12-gr-spin-kamisi/

Türkiye denilince akla tuzlu su balıkçılığı gelse de akarsu ve göl yataklarının zenginliği birçok balıkçıyı tatlı su balıkçılığına merak salmasına neden olmuştur. Tatlı su balıkçılığının keyifli avları arasında yer alan tatlı su levreği için ideal bir kamış olan bu tür ile profesyonel olarak tatlı su avı yapabilirsin. Tatlı su levreği gibi trofe ava açık bir türü avlamak için özel tasarlanan bu kamış ultra hafif yüksek modüllü karbon gövde yapısı ve UFR yani Ultimate Flex kamış ucu teknolojisi ile en ağır trofeleri bile güvenle çekmene imkân verecektir. Dayanıklılığını 316 paslanmaz çelik çerçeve SIC halka ve vidalı makine yatağından alan bu kamış ile trofe avlar sana hiç uzak değil!

4. Daiwa Legalis RF 2.28m 1-12gr 2P Lrf Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-legalis-rf-2-28m-1-12gr-2p-lrf-olta-kamisi/

Hem geleneksel balıkçılıktan vazgeçemiyorsan hem de LRF avını deneyimlemeye merakın varsa Daiwa teknolojisiyle tasarlanmış önemli LRF kamış türlerinden biri olan Legalis RF 2.28m kamışı sana her iki hissi de yaşatabilecek. LRF sahte yemlerinin yanında nispeten daha ağır sahteler de kullanmak istiyorsan bu kamış ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamak için geliştirildi. Özellikle büyük balıkları hedeflemiş balıkçılar için ideal olan bu kamış ile yüksek çekme gücü gerektiren zorlu balıkları kolaylıkla kovaya atabileceksin. Boş karbon yüksek modüllü yapısı ile iri balıklarla hatta rast gelirse trofe avlar ile mücadelende büyük kolaylık sağlamaktadır. Alüminyum oksit halkalar sayesinde kolay yıpranmayan bir yapıya sahiptir. Progresif uç aksiyonu sayesinde yeme LRF aksiyonları vererek avı daha keyifli hale getirebilirsin.

5. Savage Gear Salt 1DFR Ultra Light 218cm 2-7gr Spin Kamış

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/savage-gear-salt-1dfr-ultra-light-218cm-2-7gr-spin-kamis/

LRF avını tam anlamıyla hissetmek istiyorsan ve kendini LRF avında tecrübeli ve orta üst seviyede görüyorsan Savage Gear serisinin bu kamışını mutlaka denemelisin! İlk göze çarpan özelliği hafifliği ve dayanıklılığı olan Salt 1DFR Ultra Light kamış çok yüksek hassasiyet değerlerine sahiptir. Oltaya değen her titreşim yüksek iletimi sayesinde kamışta hissedebilecek ve doğru anda oltana aksiyonu verebileceksin. 1DFR teknolojisi sayesinde standart bir kamışla mukayese edilemeyecek bir kaldırma gücüne sahiptir, ayrıca en ufak LRF sahtelerine bile istediğiniz aksiyonu vermenize olanak sağlamaktadır. Özellikle kamışın ucundaki hassasiyet sizin oltaya vereceğiniz her aksiyonu verebilecektir. Şık tasarımı ve renk kombini de diğer artı özellikleri arasında sayılabilir.

LRF av tekniğine yeni başlayacaksan veya su ve balık avı maceralarına macera katmaya niyetin varsa bu kamışlardan birini edinip, takımının kalan parçalarını aramaya koyulmalısın! Performansı en yüksek LRF kamışlarını detaylı ürün açıklamalarıyla birlikte en uygun fiyata Galata Balıkçılık’tan satın alabilirsin!

Yazı İçeriği

Son Yazılar