750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

En İyi Turna Kamışı Hangisidir? Turna Avı Rehberi

Turna balığı avı aksiyonu bol olan avların başında gelmektedir. Tatlı su meralarının bu hızlı ve acımasız avcı balığı birçok balıkçı tarafından keyifle avlanmaktadır. Oltaya verdiği aksiyon en tecrübeli turna balığı avcılarını dahi her seferinde heyecanlandırmaktadır. Ayrıca trofe balığı olarak da bilinen turna, merasına göre devasa boyutlara ulaşmaktadır. 

Turna avına merak duyuyorsan, yapman gereken en önemli işlerden biri bu ava uygun bir kamış seçmektedir. Turna avı kamışı nasıl olmalı sorusuna verilecek ilk yanıt sağlamlık olabilir. Dişli ve hırçın bir balık olan turna avına süratle saldırır ve avını kaptıktan sonra hızla oradan uzaklaşır, bu yüzden balığın ani aksiyonlarını kontrol edebileceğin sağlamlıkta bir kamış turna avında seni bir sıfır öne geçirecektir.

Turna Avı İçin Olta Kamışı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Turna avı kamış seçimi konusunda  bir balıkçının dikkat etmesi gereken belli başlı konular bulunmaktadır. İlk bakılacak özellik kamışın uzunluğu olmalıdır. Uzunluklar 180 ile 270 cm arasında değişmektedir. Tekne ile turna avlarında ise 180 cm ve biraz üzeri uzunluktaki kamışlar aksiyon alanını kısıtlamaz, kıyı avını tercih edeceksen 240 ve 270 cm uzunlukları ideal boylar olarak görülmektedir.

Turna kamışı konusunda dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de ağırlığıdır. Turna yemleri farklı ağırlıklara sahip olduğu için tercih edeceğin yemin ağırlığına bağlı olarak bir kamış tercih etmen daha fazla randıman almana yardımcı olacaktır. Ayrıca orta ağır ayarındaki bir kamış turnayı tasmaladığın anda hareketlerini kontrol etmeni sağlayacak ve kamışın fazla eğilmesini önleyecektir. 

Turna kamışının verdiği aksiyon olabildiğince hızlı olmalıdır. Yavaş aksiyon veren hantal kamışlar avda başarını gözle görülür biçimde düşürecektir. Turna balığı gibi çok hızlı avlanan bir balıkla baş etmek için çok hızlı aksiyona sahip bir kamışı tercih etmen yararına olacaktır. 

Dilersen senin için seçtiğimiz turna avı kamış önerisi ve tavsiyelerini inceleyebilirsin.

Remixon Flex Spin Serisi 270cm Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/remixon-flex-spin-serisi-270cm-olta-kamisi/

Turna avında kıyı avlarında büyük kolaylık sağlayan Remixon Flex spin olta kamışı esnekliği ile ön plana çıkmaktadır. İri turnaların yeme atladıkları sırada verdikleri aksiyonla kolaylıkla baş edebileceksin. Fiberglass ile üretilmiş olup yüksek esnekliğine rağmen oldukça sağlam bir yapıya sahiptir. Turna avlarındaki en bilinen kazalardan biri olan kamışın elden kayması ve bunun sonucunda hem takımın hem de turnanın kaybedilmesini önleyen sert mantar sapı ile oltana tam bir hakimiyet sağlayabileceksin.

Okuma Azaki Spin 244 cm 12-35 gr 2 Parça Spin Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-azaki-spin-244-cm-12-35-gr-2-parca-spin-kamisi/

Okuma markasının ürettiği turna spin kamış modellerinden biri olan Okuma Azaki Spin kamışı dayanıklılık, hassaslık ve sahteye verdiği aksiyon ile profesyonel turna kamışları arasında yer almaktadır.  Özellikle olta makinesi ile yüksek uyuma yardımcı olan tamponlu grafit vidalı makine yatağı ile olta makinen en zorlu turna avında milim oynamayacak. SIC halka ve gümüş çerçeveleri ile misinaya istediğin aksiyonu verebileceksin at çek yaparken senin için büyük kolaylık sağlamaktadır. Parçalı kamış türüne giren bu model ile yüksek hassasiyeti deneyimleyebileceksin.

Daiwa RX Lure Game 2.70m 10-35gr 2P Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-rx-lure-game-2-70m-10-35gr-2p-olta-kamisi/

Bu model ise turna avında geleneksel kamış kullanmayı tercih eden avcılardansan senin için iyi bir tercih olabilir. Orta ağırlıkta olan bu kamış yeme verdiği aksiyonları ile bilinmektedir. Özellikle trofe turnaları hedeflediysen orta ağırlıktaki sahte yemler ile yüksek uyum göstermektedir. Türkiye’de bulunan birçok merada rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Daiwa Crossfire 270 cm 10-35 gr Spin Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-crossfire-270-cm-10-35-gr-spin-kamis/

Turna ve spin avcılığını bir arada buluşturan Daiwa Crossfire 270 cm Spin kamışı, tatlı su avlarında harika avlar çıkarabileceğin donanıma sahiptir. Her noktası turna balığı ve diğer saldırgan tatlı su balıklarına uygun olarak üretilmiştir. Turna gibi aniden saldıran bir balığın yeme vuruş anı olta hakimiyetini her an kaybetmene yol açabilir; ancak bu model, yapısı gereği balığın ani aksiyonlarını sana yumuşatarak hissettirmektedir. Ayrıca dayanıklılığına yardımcı olan boşta bulunan X sargısı, titanyum oksit halkaları ve kauçuğa benzeyen yapısı ile EVA maddesinden üretilmiş bir olta sapına sahiptir. Bu özellikleri aynı zamanda hem balıktan hem de doğal durumlardan gelebilecek bozulmaları önlemektedir.

Okuma Helios SX Spin 2,40cm 15-40 gr 2 Parça Spin Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-helios-sx-spin-240cm-15-40-gr-2-parca-spin-kamisi/

Çok amaçlı bir spin kamışı olarak görülen bu model, turna avına heyecan katman için tercih edeceğin olta kamışlarının başında gelebilir. Turna balığı avı hızlı olunması elzem olan avcılıklardan biridir. Hem yeme vereceğin aksiyon hem de balığı çekerken sahip olman gereken hıza büyük katkı sunan bu model bol heyecan için birebirdir. İnceliği ve hıza verdiği katkıya kıyasla trofe avları bile kolaylıkla çekecek özelliklerini 30T karbon yapısına ve Japon işi split EVA kollarına borçludur. Birçok makine uyum gösterecek makine sabitleme parçasına sahiptir.

Daiwa Ballistic X 244cm 14-42 Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/daiwa-ballistic-x-244cm-14-42-olta-kamisi/

Spin olta kamışına daha güncel bir yapı katan bu model sana birçok yenilik sunmaktadır. Özellikle sahip olduğu ağırlığı turna balığının en irilerini dahi kolaylıkla tutmanı sağlayacaktır. Mücadeleci yapısıyla bilinen turna balığını rahatlıkla yorabileceğin ayrıca onun ani aksiyonlarıyla mücadele edebileceğin bir yapıda tasarlanmıştır. Turna balığı avında olta hakimiyeti olmazsa olmazlardandır. Trofe turnaları avlayabilmen için oltanla uyum içinde olmalısın. Ayrıca tekne içinde avlanırken turnanın aniden oltana aksiyon alması dengeni dahi kaybetmene yol açabilir. Bu modelin sahip olduğu X45 boşluklu karbon fiber yapısı oltanın elinde tüy varmış gibi hissedeceksin ayrıca dengeli bir tutuş sergileyebileceksin. Ayrıca kıyıdan avlanıyorsan uzak mesafe atarları ile merayı bulunduğun yerden kolaylıkla tarayabilirsin.

Turna kamışları hakkında hala merak ettiğin detaylar varsa, Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden dilediğin gün ve saatte bizimle iletişime geçebilir; avlanacağın meraya göre en ideal kamışı bulman konusunda bizlerden yardım alabilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar