750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Yeni Başlayanlar İçin Spin Balıkçılığı Rehberi: En İyi Başlangıç Ekipmanları

Spin balıkçılık tekniği son dönemlerde kıyı balıkçılığına merak salmış hobi balıkçıları tarafından sevilerek yapılmaktadır. Durağan avların yerini, heyecan ve mücadeleye bıraktığı bu teknik için bilinenin dışında ekipmanlar gerekmektedir. Özellikle hobi balıkçılığına yeni başlayacaksan kendine uygun bir spin takımı oluşturman ilk bakışta kafa karıştırıcı olabilir.

Spin avı, at çek şeklinde yapılan bir avdır. Bu balıkçılığın temelinde sahte ile balığın oltaya atlaması sağlanır. Sahte yemi, balığın ve meranın türüne bağlı olarak farklı şekillerde aksiyon vererek daha başarılı sonuçlar elde edeceksin. Dilersen senin için seçtiğimiz başlangıç seviyesi spin avı malzemeleri tavsiyelerini gözden geçirerek ilk spin takımını oluşturabilirsin.

Başlangıç Seviyesi Spin Kamışları

Spin avında kullanılan olta kamışları hafif ve uzun ince yapılarıyla alışılagelmiş olta kamışlarından farklı bir görünüme sahiplerdir. Olta kamışı, takımın kalanını bir arada tutan bir iskelet görevi görür. Spin tekniği için doğru olta kamışı seçimi, takımının kalanını oluşturman için sana büyük katkı sağlayacaktır. 

Spin kamış boyutları 240-300 cm arasında değerlere sahiptir. Ancak başlangıç seviyesinde bir takım oluşturuyorsan 240-270 cm değerleri senin için daha uygun olacaktır. Sahte yem ağırlıkları ise türlerine göre değişkenlik göstermektedir. Özellikle spin oltana uygun ağırlıkta bir sahte yem seçmeyi unutmamalısın. Spin olta atar değerleri 8 ve 50 gram arasında değişkenlik göstermektedir. Şimdi senin için seçtiğimiz başlangıç seviyesi kamışlara göz atalım.

Remixon Flex Spin Serisi 270cm Olta Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/remixon-flex-spin-serisi-270cm-olta-kamisi/

Spin avı için ideal bir başlangıç kamışı olan Remixon Flex serisi, spin av teknikleri çeşitlerini uygularken sana rehber olacak nitelikte bir kamış. Özellikle dayanıklı yapısı, olası sahte yem takma durumlarında takımın kalanını koruyacaktır. Esnek yapısıyla iri balıkları dahi kolaylıkla çekebilir, başlangıç seviyesindeki aksiyonları kolaylıkla oltana verebilirsin.

Okuma Altera Spin 2,70cm 15-40gr 2 Parça Spin Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-altera-spin-270cm-15-40gr-2-parca-spin-kamisi/

Okuma markası tarafından spin avına yeni başlayacaklar için her durum göz önüne alınarak tasarlanmış Altera spin; hassas ve esnek yapısıyla ön plana çıkmaktadır. En sık kullanılan sahte yemlerle büyük bir uyum içinde olması büyük avantaj sağlamaktadır. Ayrıca aksiyon vermede balıkçıya sağladığı kolaylık ve rahatlık artı yönlerinden bir diğeridir. 24T karbon yapısı, sağlamlık konusunda seni yarı yolda bırakmazken; SIC gunsmoke çerçeveli halkaları sayesinde misinanın yıpranması önlenir. Böylece çok rahat atışlar yapabilirsin. Atış tekniklerini geliştirmek için ideal bir kamıştır. 

Başlangıç Seviyesi Spin Makineleri

Spin takımının kasları durumunda olan spin olta makinesi, yeme aksiyon vermeni ve iyi atışlar yapmanı sağlamalıdır. Ayrıca olta kamışın ile uyumu da spin avının başarılı geçmesi için oldukça elzemdir. Spin av malzemeleri arasında seçim yapmak biraz kafa karıştırıcı olarak görülse de, her av tekniğinde olduğu gibi spin olta makineleri için de kabul gören bazı değer aralıkları mevcuttur.

Spin makinelerinde en belirli ölçüt makinenin kafa çapıdır. 2500-5000 değerleri, spin avına uygun makineler olarak kabul görmektedir. Ayrıca iyi bir spin makinesi hafif ve sağlam olmalıdır. Şimdi senin için seçilen başlangıç seviyesi spin olta makinelerine göz atalım.

Remixon New Modern Times 4000 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/remixon-new-modern-times-4000-olta-makinesi/

Başlangıç seviyesi spin olta takımlarına uygun tasarımı ve 265 gram ağırlığıyla yüksek derecede uyum sağlamaktadır. Farklı renk seçenekleriyle oltana farklılık katabilirsin. Ayrıca dayanıklı yapısıyla iri balıkların ani vuruşlarına karşı hızla aksiyon almana uygundur. 

Okuma Alaris ALS-40 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-alaris-als-40-olta-makinesi/

Spin avının her detayı göz önüne alınarak tasarlanmış bu makine, her yönüyle ideal bir spin makinası olmayı hak etmektedir. Siklonik atış rotor sistemi sayesinde makine su etkisinden tamamen izole tutulmakta, böylece makinenin hassas parçaları korunmaktadır. Paslanmaz çelik bilya yapısı senin pürüzsüz atışlar yapmanı mümkün kılar. Sert metal sarma kolu mücadeleci balık türlerine karşı balık karşısında üstünlüğünü korur. 

Başlangıç Seviyesi Spin Misinaları

Spin avı takımı malzemelerinden biri olan misina, takımın basit bir parçası olarak görülse de yanlış bir seçim tüm takımın dengesizleşmesine ve avdan eli boş dönmene sebep olacak bir nedendir. 

Spin avı için misina seçimi oldukça hassas bir konudur. Kalınlık değeri arttıkça balığın misinayı koparma ihtimali düşerken, atış yapma konusunda oldukça zayıflarsın. Spin avının at çek avı olduğu göz önüne alınırsa fazla kalın bir misina seni kıyıya hapsedecek meranın tam anlamıyla keyfini süremeyeceksin. Misina türleri ip ve mono misina olarak ayrılmaktadır. 

İp misinalar spin avı için gerek dayanıklılık gerek atar değeri açısından daha tercih edilmektedir. Spin avında misina seçimi için sana sunduğumuz başlangıç misinalarına göz atabilirsin.

Kendo Dyneema 4 Örgü İp Misina 120Mt (Green)

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-misinalari/kendo-dynema-4-orgu-ip-misina-120mt-green/

Spin avı için ideal bir misina olan Kendo Dyneema, dayanıklı yapısıyla trofe avların takımını koparmasına izin vermeyecektir. 4 kat Japon örgüsü yıpranmaya karşı dirençlidir. Pürüzsüz yüzeyi sayesinde sürtünme yok denecek kadar az olur; böylece daha başarılı at çek yapabilmene olanak verir.

Remixon Fusion 150M X8 Green İp Misina

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-misinalari/remixon-fusion-150m-x8-green-ip-misina/

Sağlam yapısı ve kaliteli ip örgüleriyle spin olta takımı için ideal olan Remixon Fusion ile trofe avları kaçırman imkan dahilinde bile olmaz. 

Lineaeffe Akashi Ultra Fluorocarbon 100Mt Misina

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-misinalari/lineaeffe-akashi-ultra-fluorocarbon-100mt-misina/

Spin avında sahte için beden yapabileceğin, suda balık tarafından fark edilmesi mümkün olmayan bir misina türüdür. Dayanıklı yapısı sayesinde tuzlu ve tatlı sularda yaşayan avcı balıkları kolaylıkla yakalayabilirsin.

Başlangıç Seviyesi Spin Sahteleri

Spin avı takımının en renkli en ilginç parçası olan sahte yemler, balıkçının seçmekte en zorlandığı takım parçası olabilir. Kokulusundan hareketlisine değin geniş bir ürün yelpazesine sahip olan sahteler, özellikle yeni başlayanlar için seçmesi en zor parçalardan biridir. Yeni bir spin avcısı olarak tek bir çeşit sahte yeme yönelmek yerine birkaç farklı sahte yeme sahip olman meralarda şansını arttıracaktır. Ayrıca oltan ile daha fazla pratik yapıp uzmanlaşabilirsin.

Remixon YM-2004 Serisi Klips

https://galatabalikcilik.com/urunler/aksesuarlar/remixon-ym-2004-serisi-klips/

Klipsler oltanın en önemli bağlantı noktalarından biridir. Özellikle lider misina ve ana misina arasındaki bağı güçlendirmektedir. Ayrıca sahtenin bağlı olduğu misinayı emniyete almaktadır. Anti korozyon yapısı sayesinde uzun süreli kullanım imkanı sunarken yapısı gereği eğilip bükülme göstermez.

Savage Gear Needle Eggsnaps L 50 kg 20 Adet

https://galatabalikcilik.com/urunler/aksesuarlar/savage-gear-needle-eggsnaps-l-50-kg-20-adet/

Sağlam yapısı ve paslanmaz dokusuyla takımını trofe avlarında güvenle kullanma imkanı vermektedir. 

Şimdi senin için hazırladığımız spin olta takım kombinlerine bakabilirsin. Bu kombinler spin avında yeniysen sana bu av tekniğini öğretirken sevdirecektir.

İlk kombinde kamış ve makine olarak Remixon Flex Spin Serisi 270cm Olta Kamışı ve Remixon New Modern Times 4000 Olta Makinesi seçimi yaptık. Gerek ağırlık gerek dayanıklılık olarak birbirlerini tamamlamaktadırlar. Kendo Dyneema 4 Örgü İp Misina 120Mt (Green) ip misina olarak uygun gördük, 0,16 mm kalınlığı ile hem istediğin atışı yapabilecek hem de dayanıklı yapısıyla zorlu avları başarıyla tamamlayabileceksin. Remixon YM-2004 Serisi Klips takımının sahte yemin bağlı olduğu bedeni ve ana misinayı birbirine sağlam biçimde bağlayacak. Bu olta kombini hem tatlı hem de tuzlu su spin avlarında kolaylıkla kullanılabilir. 

İkinci kombinimiz ise; Okuma Altera Spin 2,70cm 15-40gr 2 Parça Spin Kamışı ve Okuma Alaris ALS-40 Olta Makinesi ile başlamaktadır. Okuma markasının olta kamışı ve makine uyumunu eline alır almaz fark edeceksin. Remixon Fusion 150M X8 Green İp Misina oltanın ana misinası olarak seçilirken; Lineaeffe Akashi Ultra Fluorocarbon 100Mt Misina ile istediğin uzunlukta lider misinalar yapabilir sahtelerini bu misinayla kullanabilirsin. Savage Gear Needle Eggsnaps L 50 kg 20 Adet klipsleriyle ana ve lider misinanı güvence altına alabilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar