750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

LRF Olta Makinesi Rehberi: Size En Uygunu Hangisi?

LRF olta takımında kamış ve olta makinesi uyumunun sağlanması, yapacağın av kalitesini doğrudan etkilemektedir. Birbiriyle uyumlu çalışan LRF makinesi ve kamışı, merada yapacağın sayısız at çek ve aksiyonları istediğin biçimde yansıtarak LRF av tekniğinden keyif almana imkân verir.

LRF Makinesinin Özellikleri Nelerdir?

LRF olta takımlarının en önemli unsurları, tahmin edilebileceği gibi olta makinesi ve olta kamışıdır. Genel özelliklerine bakıldığında, LRF makineleri hafif ve küçük yapıları ile dikkat çekmektedir. Boyut olarak 500-2500 değerler arasında farklı değerlere sahip olan bu makineler boyutları itibariyle küçük olta makinesi sınıfında değerlendirilmişlerdir. Ufak boyuttaki makineler özellikle liman içi sığ koy gibi bölgelerde avlanacak balıkçılar tarafından tercih edilmektedir. Küçük LRF makinelerinde makine makarası ve misina tam bir uyum sağlayarak daha iyi at çekler yapmana ve aksiyon vermene kolaylık sağlar.

En İyi LRF Makinesi Hangisidir?

LRF için olta makinesi seçerken boyut, atar değeri, bilya sayısı gibi değerleri göz önünde bulundurmalısın. LRF makine tavsiyesi almak istiyorsan, aşağıdaki modelleri inceleyebilirsin.

Okuma Revenger RV-25 FD Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-revenger-rv-25-fd-olta-makinesi/

Okuma markası tarafından üretilen bu LRF makinesinde göze çarpan özellikler dayanıklı ve hafif yapıya sahip olmasıdır. İç parçalarına bakıldığında sağlam ve çok diskli Japon tarzı kalama pulları, rahat çekiş için 1 bilya sürücü; dış parçasında da korozyona dayanıklı grafit gövdesi ile sana uzun süreli kullanım imkanı vermektedir.

Okuma Alaris ALS-20 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-alaris-als-20-olta-makinesi/

Okuma markası tarafından üretilmiş bir diğer model olan Alaris ALS-20 modeli, farklı seviyede balıkçılar için kullanışlı bir olta makinesi olarak göze çarpıyor. Çoklu disk sistemi ve Japon tarzı kalama düzeni ile pürüzsüz bir kullanım elde edebilirsin. Özellikle yeni başlayanlar için kolay ayarlanan ters dönüş kilidi ile avlarını daha güvenli hale getirebilirsin. CFR yani siklonik atış rotor teknolojisi makineyi misinadan dolayı oluşabilecek korozyona karşı korumaktadır. 

Okuma Epixor EPXT-20 Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-epixor-epxt-20-olta-makinesi/

Hafiflik ve çalışma istikrarını bünyesinde bulunduran Epixor EPXT markası, Lrf’yi ana balıkçılık stili olarak benimseyen balıkçıların favori modellerindendir. Bu Okuma LRF makine modelinde; hassas iç parçalarının ahenk içinde çalışmasını sağlayan C40X teknolojisinin yanı sıra paslanmaya dayanıklı yapısı ile uzun süreli kullanım imkanı verir. C40X materyalinin verdiği hafiflik ile uzun süreli at çeklerde makine ağırlığına bağlı olarak yorulmayı önlemektedir. Makine, misinanın dengesinin sağlanabilmesi için kolay ayarlanan ters dönüş kilidi ve yavaş salınım sistemine sahiptir. 

Okuma ITX-1000H Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/okuma-itx-1000h-olta-makinesi/

Fazlaca teknik detaya sahip olan bu modelde, ilk göze çarpan ITX carbon üretimi yapısı sayesinde yüksek dayanıklılığa ve önemli derecede hafifliğe sahip olmasıdır. Hem tatlı su hem de tuzlu su avlarında balıkçıya istediği randımanı kolaylıkla sunmaktadır. Makinenin deniz suyu ile buluşmasını önleyerek korozyona izin vermeyen CFR teknolojisi, makinenin uzun ömürlülüğünü arttırmaktadır. ITX, çok hızlı devir yapabilme özelliği ile iri avlarında balığı kaçırma riskini minimuma indirmektedir. 

Daiwa Crossfire LT 20 1000 Spin Olta Makinesi

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-makineleri/daiwa-crossfire-lt-20-1000-spin-olta-makinesi/

Daiwa markasının LRF makine modelleri arasında hem teknolojik hem de sağlam bir ürün arıyorsan, bu ürüne göz atmanı önerebiliriz. İki özelliği ile LRF balıkçısına keyifli anlar yaşatan bu makinede kendine has Daiwa tasarımının getirdiği dayanıklılık ve hafiflik göze çarpmaktadır. Özellikle hafif oluşu, kayalık gibi zorlu meralarda yorulmanı önlemektedir. ABS alüminyum özelliği sayesinde makaranın trofe dediğimiz büyük balıklara karşı dayanıklılığı oldukça yüksektir, esnek yapısı ile bu büyük avları kolaylıkla çekmene imkan sağlar. Zorlu avları çekerken sürtünme azlığı ile güçlü yapısı sana büyük rahatlık sağlayacaktır.

Lrf kamışları hakkında hala merak ettiğin detaylar varsa, Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden dilediğin gün ve saatte bizimle iletişime geçebilir; avlanacağın meraya göre en ideal kamışı bulman konusunda bizlerden yardım alabilirsin.

 

Yazı İçeriği

Son Yazılar