750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

LRF için Suni Yemler: En İyi LRF Sahteleri Nelerdir?

LRF avcılığının en fazla tür çeşitliliğine sahip olan ekipmanlarının başında gelen LRF sahte yem türleri arasında seçim yapmak senin için zorlayıcı olabilir. Bunun sebebi ise hangi sahtenin hangi balığa ve meraya uygun olduğunu belirleyebilmektir. Her sahte her merada istenilen randımanı sağlamayabilir veya bazı sahte yemler kalite ve balığı cezbetme açısından yetersiz kalabilirler. LRF avcılığında suni yemin olta ile uyumu da bir diğer etkendir. Misina ve suni yem uyumsuzluğu veya takıma çok hafif veya çok ağır gelen LRF yemleri de avda istediğin randımanı almana köstek olabilir. Ayrıca meranın tuzlu su veya tatlı su oluşu da yem seçiminde bir diğer etken olarak görülebilir. 

LRF Suni Yemlerinin Özellikleri Nelerdir? En İyi LRF Sahteleri Nelerdir?

LRF suni yem türlerinde balığı cezbedecek birçok özellik düşünülmüştür. Balığın beslenme biçimi, hangi kokuya duyarlı olduğu ve yemin şekli bu suni yemlerin tasarlanmasında önemli rol oynamaktadır. Ayrıca LRF suni yem kullanımında yeme gereken aksiyonun verilebilmesi de balığın yakalanmasını kolaylaştıracaktır, bu yüzden bu yemler olta ile uyumlu olacak ağırlığa sahiptirler. LRF suni yem tavsiyelerimizi dinlemek, bu yemler hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsan aşağıdaki seçenekler bu yemler hakkında fikir sahibi olmana yardımcı olabilir.

Dilersen birçok LRF balıkçısı tarafından tercih edilen LRF sahtelerini inceleyelim; 

Fujin Mad Worm 9 cm LRF Silikonu

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/fujin-mad-worm-9cm-lrf-silikonu/

LRF yemleri arasında yüksek popülerliğe sahip olan sahte kurtlar birçok balığın hem renk hem de biçim olarak ilgisini çekmektedir. Özellikle kayalık bölgelerde yaşayan karagöz ve ispari gibi balıkların temel besinleri arasında olan kurtçuklar istavrit gibi balıklarında severek tükettiği yemler arasındadır. Fujin Mad Worm LRF silikonu, görüntüsünün yanı sıra sahip olduğu tatlı karides esansı kokusuna sahiptir, özellikle karides kokusu birçok balığın oltana yaklaşmasına imkan verecektir. Ayrıca bu ürün farklı renkten silikon kurtçuklara sahiptir. Bu sayede farklı renkleri deneyerek meradaki balıkların tercihlerini öğrenebilirsin. Sert yapısı sayesinde uzun süreli kullanımlar için dayanıklıdır. 

Berkley Gulp Saltwater Sandworm Sahte Kurt

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/berkley-gulp-saltwater-sandworm-sahte-kurt/

Sahte kurtlar, yüzeyde bulunan balıkları kendine çekebilen çok önemli LRF sahteleridir. Bu ürün de, tıpkı Fujin Mad Worm gibi, balığın hem görme hem de koku duyularını uyararak balığı kendine çekmektedir. 5 cm uzunluğa sahip olan bu yemlerle büyük balıklar, özellikle levrek avlarında büyük başarılar elde edebilirsin. Hem tatlı su hem de tuzlu su avında kullanılabileceğiniz bu ürün, kokusu ve aynı zamanda yeme verdiğin aksiyon ile avlamak istediğiniz balığı hem görsel hem de kokusal olarak kendine çekecek! 

Savage Gear 3D VIB Blade 3,5 cm 4gr Suni Yem

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/savage-gear-3d-vib-blade-35-cm-4gr-suni-yem/

Sahte LRF yemleri arasında genellikle daha büyük balıklar için tercih edilen jigler, trofe olarak adlandırılan büyük avları hedefliyorsan tercihlerinin başında gelmeli! Savage Gear 3D VIB Blade, uzak atar yapmak istediğin avlarda hedeflediğin mesafeye ulaşmanı sağlar, ayrıca yapısı gereği suda canlı bir balık gibi durarak aksiyonlarda küçük balıkların yaptığı hareketleri yaparak büyük balıklar için cazip bir görüntü oluşturur. Sahip olduğu üçlü keskin ve sivri iğneleri sayesinde büyük balıklardaki kancaya takılmama sorununu minimum düzeye indirmektedir. Bu sayede son anda kaçan balık sorununu büyük oranda çözmektedir. Parlak renkleri sayesinde uzak mesafedeki balıkların dahi dikkatini çekerek oltana yaklaşmasına olanak sağlayacak bu ürün, kesinlikle yem kutunda olmalı.

Savage Gear 3D Slim Minnow 10gr Jig Suni Yem

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/savage-gear-3d-slim-minnow-10-gr-jig-suni-yem-2/

Son yıllarda gelişen teknoloji ile sahte balık yemleri, gerçek balıklara en benzer biçimde yapılabilmektedir. Savage Gear 3D Slim Minnow 10gr Jig, birçok büyük boyuttaki balığın severek tükettiği sardalya balığının birebir kopyasını andırmaktadır. Gerek boyut gerek görünüş olarak profesyonel av yapabilmene olanak sağlayan bu sahte yem, oltana aksiyon verdiğinde yemi küçük veya güçsüz bir sardalya gibi hareket edecek ve bu sayede ortada ve dipte gezen büyük balıkları kendisine çekecek! Dayanıklı yüzey boyası ve desenleri, hem tatlı hem de tuzlu suda uzun süreli kullanım sağlamaktadır. 

Strike Pro EG-097 A Warted Toad 45 Serisi Suni Yem

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/strike-pro-eg-097-a-warted-toad-45-serisi-suni-yem/

Tuzlu su için üretilen LRF sahtelerinde balık ve kurt sahte modelleri göze çarparken, tatlı su avlarında özellikle büyük balık hedefleyen balıkçılar için kurbağa şeklinde tasarlanan Warted Toad 45 suni yem ideal bir seçim olarak kendine yer ediniyor. Suda batabilme yapısı sayesinde özellikle sığ sulardaki balık avlarında kullanıcısına büyük bir avantaj sağlamaktadır. İri dere alabalığı, kefal gibi türlerin avını kolaylaştıran bu ürün, sert ve sivri iğneleri ile işini şansa bırakmaz ve trofe balıkların oltana vurduktan sonra kaçış ihtimalini minimuma indirir. Tatlı sulardaki avında at çek yaparak oltana verdiğin aksiyona uyumlu olarak hareket eder, su içindeki kurbağanın hareketlerine çok benzer hareketler yapar.

Kendo DF Minnow 55 mm 6 gr Suni Yem

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/kendo-df-minnow-55-mm-6-gr-suni-yem/

LRF sahtelerinde ürün çeşitliliği, balıkların beslenme davranışları ile paralellik göstermektedir. Hem tatlı su hem de tuzlu su balıklarının beslenme biçimlerine göre oluşturulan LRF sahteleri, tatlı su avcılığında yerini sahte sürüngen ve böcek modellerine bırakmıştır. Kendo Minnow serisinde göze çarpan ilk özellik tatlı su balıklarının severek tükettiği böcek modellerinin canlı ve doğadaki tiplerine benzer görünümleridir. Kendo’nun bu arı şeklindeki sahte yemi sayesinde, özellikle kasna olarak bilinen tatlı su kefali ve sazan gibi tatlı su balıklarını oltana çekme konusunda çok büyük bir avantaja sahip olacaksın. Japon üçlü iğne, büyük avlar için daha güvenilir bir yakalama imkanı sunmaktadır. Tatlı su trofelerine göz diktiysen senin için ideal bir suni yem olacaktır!

Özetle, LRF balıkçılıkta başarılı olabilmenin bir yolu da meraya ve balığa uygun sahteyi seçmekten geçmektedir. Bu makaledeki yemlerle ilgili detaylı bilgi almak, ya da daha spesifik sorularına cevap almak için (Ör. 1 9 LRF için en iyi sahte yemler nelerdir? vb. gibi) bizimle iletişime geçebilirsin.

Lrf sahteleri hakkında hala merak ettiğin detaylar varsa, Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden dilediğin gün ve saatte bizimle iletişime geçebilir; avlanacağın meraya göre en ideal lrf suni yemlerini bulman konusunda bizlerden yardım alabilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar