750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Spin İçin Suni Yemler: En İyi Spin Sahteleri Nelerdir?

Spin av tekniklerinin incelikleri, suni yemlerden ayrı olarak düşünülemez. Sahte yemlerin çeşitli oluşu birçok balıkçının bu ava başlamasında en önemli etkenlerden biri olarak görülmektedir. Sahte yemler üretildikleri maddeye, verdiği aksiyona, balığı uyardığı duyuya göre birçok farklı alt dala ayrılmaktadır. 

Spin yem türleri arasında seçim yapmakta kararsız kalman oldukça doğaldır. Renkli, yumuşak, sert kokulu ve balıkların severek tükettikleri besinlerin birebir kopyası olan sahte yemler seni büyülese de yanlış yem seçimi balık avının boş geçmesinin en önemli sebeplerinden biri olabilir. Dilersen senin için derlediğimiz bazı sahteleri inceleyerek daha kolay seçim yapabilirsin. 

Spin Suni Yemlerinin Özellikleri Nelerdir? En İyi Spin Sahteleri Hangileridir?

Spin sahte yemlerin özellikleri olta takımına uygun olarak hafif oluşlarıdır. Bu hafif yemleri merada uygun olan noktaya atarak aksiyon vermen son derece önemlidir. Suni yemler genelde balığı hareketleri ile çekmektedir. Balık sahte yemi kolay bir av zannederek yaklaşır ve kapmaya çalışır. Ayrıca bazı yemler kendinden titreşimli olduğu gibi, bazıları suda parlayarak balıkları kendine çeker. 

Sahte yemini seçerken balığın türüne ve av dönemindeki davranışına dikkat etmelisin. Bazı balıklar üreme döneminde agresif ve bölgelerine sahip çıkan davranışlar gösterirler. Bu yüzden parlak sahte yemler balıkların oltana yaklaşmasına imkan verirken, bazı yemler kokuları ve hareketleriyle balığa cazip ve kolay bir av olarak görünür. Ayrıca oltanın kalanı ile uyum göstermeyen yani çok fazla ağır veya hafif olan yemler gerekli atışı yapmanı engeller, takımının takılmasına veya kopmasına yol açabilir.

Hava durumu, kullanacağın sahte yemi seçmende büyük öneme sahiptir. Güneşli günlerde kaşık sahteler parlaklığı ile daha fazla şansa sahipken, kapalı havalar ise balığı kokuyla cezbedecek yemler için daha uygundur.  

Dilersen senin için özel olarak seçilen spin olta sahte yemlerini inceleyerek oltan için uygun olan yemi seçebilirsin. 

Su Üstü Sahte Yemler

Verdiği aksiyon ile spin avcılığında sıklıkla kullanılan yemlerin başında gelen su üstü sahte yemler, spin avında çok başarılı sonuçlar veren ‘walk the dog’ aksiyonunun yapılmasına imkan vermektedir. Bu aksiyon suya tam olarak batmayan sahteler ile mümkün olmaktadır. Aynı sürüden ayrılmış ve yaralı bir balık gibi aksiyon verilen sahteye özellikle yırtıcı balıklar çok rağbet göstermektedir. Su üstü sahte yemler bu aksiyondan ayrı olarak düşünülmemektedir. 

Usami Combo Pop 100F 12.1gr Suni Yem

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/usami-combo-pop-100f-12-1gr-suni-yem/

Hem tatlı hem de tuzlu su avlarında kullanılması mümkün olan bu yem özellikle levrek, turna ve lüfer avlarında sana yardımcı olacaktır. Parlak rengi ve ufak bir balık görünümüne sahip olan bu sahte yem ayrıca farklı aksiyonlara da uygundur. Rolling yani ağır olarak yaptığın sarımda yaralı bir balık gibi davranış gösterirken; standart sarımda ağır ilerleyen ve kuyruk sallayan bir balık gibi davranış gösterir. Özellikle kıyı avı yapacaksan sığ sularda dahi kolay bir kullanım sunmaktadır. 

Fujin Z-Walker 125mm 18gr Su Üstü Maket Balık

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/fujin-z-walker-125mm-18gr-su-ustu-maket-balik/

Su üstü yem grubunda olan bu sahte ile günün her saatinde kolaylıkla av yapabilirsin. Özellikle walk the dog aksiyonunu vermede çok başarılı olan bu sahte ile lüfer zamanı fark yaratabilir, Ege ve Akdeniz’de trofe levrekler avlayabilir ve tatlı suların köpek balıkları olarak kabul edilen turna balığını oltana çekebilirsin. Dayanıklı yapısı ve hırsız iğneleriyle kofanaları kolaylıkla yakalama şansına sahip olacaksın.

Sert Sahte Yemler

Sert sahte yemler, dayanıklı yemler olarak bilinmektedir. Özellikle vahşi ve iri balıkları gözüne kestirdiysen sert yemler sana uzun süreli kullanım imkanı sunacaktır. Balıkların sevdiği avlar şeklinde modellenen bu yemler balığı görsel olarak cezbetmektedir.

Yozuri Original Crystal Minnow 110mm Floating Sahte Balığı

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/yozuri-original-crystal-minnow-110mm-floating-sahte-baligi/

Sert sahte yem modellerinden biri olan Yozuri Original Crystal Minnow; görüntü açısından hamsi, gümüş ve sardalye görünümüyle tuzlu suların avcı balıklarını cezbetmektedir. Su içinde sardalye veya gümüş balığı gibi bir parlaklığa sahiptir. Genel deseni ve gözleriyle gerçek balıktan ayırt edilemeyecek bir yapıya sahip olan bu model, verdiği aksiyonlarla da gerçekliğine gerçeklik katmaktadır. Birçok aksiyon türüne uyum sağlayan bu yem ile hızlı atım ve yavaş çekim stili ile yüksek verim alabilirsin.  

Fujin Joker 97mm 12.6gr SSR Floating Maket Balık

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/fujin-joker-97mm-12-6gr-ssr-floating-maket-balik/

Tuzlu su avında levrekte; tatlı su avında turna balığında yüksek oranda başarısı ile bilinen bu model oldukça kullanışlı bir sert yemdir. Farklı renk seçenekleriyle günün her saatinde verim alabilir, hava durumundan da etkilenmez. 30 cm dalar seviyesi ile kayalık noktalar, sığ baraj gölleri gibi meralarda rahatlıkla kullanılabilir. 

Silikon Sahte Yemler

Silikon yemler spin avcılığında geniş bir kullanım imkanı sunar. Gerek görünümleri, gerek koku barındırmalarıyla balık avında büyük kolaylık sağlayan bu spin silikon yemleri, dayanıklılık açısından da balıkçılara uzun süreli kullanım sunar. 

Lucky John Basara 3D Soft Swim 8.89cm 6’lı Silikon Yem

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/lucky-john-basara-3d-soft-swim-8-89cm-6li-silikon-yem/

Uzakdoğu’nun balıkçılığı ile nam salmış ülkelerinden biri olan Japonya tarafından özenle tasarlanmış bu silikon yem, 3D ile tasarlanmış gerçeğe çok yakın görünümüyle balıkları kendine kolaylıkla çekecektir. Ayrıca aksiyon aldığı sırada yaydığı koku meranın farklı köşelerinde konumlanmış balıkları da uyaracaktır. Levrek avlarında yüksek başarı oranına sahip bu ürün derin meralarda büyük başarı sağlamaktadır. 

Jigler

Spin olta yemleri arasında derin sularda av yapacak balıkçılar için uygun olan jig sahte yemleri, kısaca aksiyon verilen sahte balıklardır. Gerçek balık görünümüne çok yakın olan bu sahte yem türü özellikle tuzlu su avlarında yüksek başarı sağlamaktadır. 

Savage Gear 3D Jig Minnow 20 gr 7,5 cm Suni Yem

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/savage-gear-3d-jig-minnow-20-gr-75-cm-suni-yem/

Jig sahtelerinde en çok tercih edilen, sardalya balık modellemesi baz alınarak tasarlanan jig minnow, akıntılı ve derin sularda sana istenilen başarıyı sunacaktır. Sürüden ayrılmış bir sardalya gibi aksiyon alan bu sahte ile spin olta ile yemli av keyfine varacaksın. Dikey jig ve at çek jig tekniklerinde de yüksek başarıya sahiptir. 

Vibrasyon Sahte Yemler

             Balıklar su içindeki titreşimlere karşı duyarlıdır. Özellikle avcı balıklar kendilerinden küçük balıkların hareketlerini dikkatle takip ederler. Vibrasyon yemler spin avında tercih edilen sahteler arasında yerini almaktadır. 

Strike Pro JG005 D Cyber Vibe 55 Serisi Suni Yem

https://galatabalikcilik.com/urunler/suni-yemler/strike-pro-jg005-d-cyber-vibe-55-serisi-suni-yem/

Vibrasyonlu yemler arasında yüksek başarı oranına sahip olan Cyber Vibe 55 modeli gerçek bir balığın titreşimlerini sen her aksiyon aldıkça bunu suyun derinliklerindeki avlarına yansıtacaktır.

Spin sahteleri hakkında hala merak ettiğin detaylar varsa, Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden dilediğin gün ve saatte bizimle iletişime geçebilir; avlanacağın meraya göre en ideal spin suni yemlerini bulman konusunda bizlerden yardım alabilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar