750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Tuzlu Su Avı İçin Olta Kamışı Rehberi

Tuzlu su avı, balık türü ve mera bolluğu ile balıkçıların sıkça tercih ettiği bir türdür. Balıkçı dilerse bir liman kenarında iyot kokusu eşliğinde avını yapabilir, dilerse de teknede trofe av peşinde adrenalin dolu dakikalar yaşayabilir. Tuzlu su avı için ekipman bulmak oldukça kolay olsa da doğru ekipmanın tercihi size daha keyifli bir av yaşatır. 

Olta kamışı seçiminde dikkat etmen gereken ilk detay; hangi balıkçılık tekniğine uygun bir kamış aradığındır. Son dönemde ortaya çıkan farklı teknikler olta kamışı çeşitliliğinde bir artışa da neden olmuştur. Ancak tuzlu su avı yapmayı planlıyorsan deniz için olta kamışı modellerine göz atman seçimini daha kolaylaştıracaktır.

Tuzlu Su Kamışı Nasıl Seçilir?

Tuzlu su avı yapmaya karar verdin ve sıra olta kamışı seçimine geldi. İlk olarak göz önüne alman gereken detay mera tipi ve balık türüdür. Denizler farklı özelliklere sahip meralara sahiptirler. Kumlu, kayalık veya dalgalı meralar için ekipman seçimi senin daha iyi av yapabilmeni sağlar. Ayrıca avlanacağın balığın yapısı ve davranışları da etkilidir. Örneğin ince bir LRF kamışı ile akya avlayamazsın. Veya surf kamışı ile kayalık bir yerde av yapmak senin için bir süre sonra oldukça yorucu olacaktır. 

Farklı teknikler farklı kamış ihtiyaçlarını ortaya çıkarmıştır. Kamış seçiminde klasik yerine farklı bir teknikle avlanmayı tercih ettiysen seçim sırasında bunu da göz önüne almalısın. Ancak bazı tekniklerde hem tatlı su hem de tuzlu su avı yapılabilir. Bu durum özellikle LRF ve spin kamışlarında kendini gösterir. 

Göl kamışı ile deniz kamışının farkı ilk bakışta ayırt edilemez olabilir. Ancak denizde kullanılacak bir kamışın deniz suyunun sebep olduğu korozyonu önleyici bir yapıda olması gerekir. Ayrıca denizde av yapan balıkçılar için daha yüksek atar değerine sahip kamışlar önerilir. Çünkü deniz meraları göl meralarına göre daha dalgalı ve geniştir. Bu yüzden göl kamışı ile denizde balık avı yapmanı önermeyiz. 

Tuzlu Su İçin En İyi Lrf Kamışı Hangisidir?

LRF yani Light Rock Fishing, son dönemin popüler balıkçılık teknikleri arasında yer alır. Hafif ve ince takımlarla göz ardı edilmiş meraları değerli hale getiren bu teknik yeni başlayan ve tecrübeli balıkçılar tarafından tam not almayı başarabilmiştir. LRF için denizde hangi kamış sorusunun cevabı dayanıklılık olarak verilebilir. Korozyonu önleyen bir gövde ve misina halkasına sahip LRF kamışları tuzlu suda kullanılabilir.

Fujin Sniper 230cm 06-8gr Ultra Light LRF Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/fujin-sniper-230cm-06-8gr-ultra-light-lrf-kamisi/

Fujin markasının LRF avı için tüm detayları bir araya getirdiği Fujin Sniper, uzunluğu ile tuzlu su LRF avında iyi atışlar yapabilmeni sağlar. 6-8 gram atar değeri ile hafif sahte yemler kullanabilir, özellikle kayalık meralarda olta kamışını sorunsuz bir biçimde kullanabilirsin. Orta sert yapısı ile hem dayanıklı hem de hassas bir kamıştır.

Savage Gear Salt 1DFR Ultra Light 218cm 2-7gr Spin Kamış

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/savage-gear-salt-1dfr-ultra-light-218cm-2-7gr-spin-kamis/

Savage Gear firmasının salt serisi altında ürettiği bu LRF kamışı, oldukça hafif bir yapıya sahiptir. Mikro jig kullanmayı seven LRF avcıları için üstün bir hafifliğe sahiptir. Böylece uzun süren av saatlerinde herhangi bir yorgunluk hissetmezsin. 1DFR teknolojisi ile hazırlanan gövde yapısı hafifliğin yanı sıra ultra hassaslık sunar. Ufak balıkların oltaya verdiği aksiyonu tam anlamıyla hissedebilirsin. CCS misina halkaları sürpriz trofelere karşı seni hazırlıklı kılar. 

Tuzlu Su İçin En İyi Spin Kamışı Hangisidir?

Aksiyonu bol olan spin avı, balıkçılığı spor olarak gören yeni nesil balıkçılar arasında popülerdir. İnce ve hassas takımların kullandığı bu teknikte balıkla mücadele etme isteği balıkçıların beklentisidir. Spin olta kamışı LRF kamışı ile benzerlik gösterir ancak LRF kamışına göre daha uzun ve çeker değeri daha yüksektir. Hem tatlı hem de tuzlu su avlarında kullanılan spin tekniği için olta seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar mevcuttur. Tuzlu su spin kamışı deniz suyunun neden olacağı korozyonu önler, ayrıca iri deniz balıkları ile mücadele edebilecek bir sağlamlığa sahiptir. 

Okuma Altera Spin 2,70cm 15-40gr 2 Parça Spin Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-altera-spin-270cm-15-40gr-2-parca-spin-kamisi/

İdeal bir deniz spin kamışı modeli olan Okuma Altera; 24T karbon gövdesi ile deniz suyunun korozyonunu tamamen önler. Aynı zamanda trofe avlarla etkin bir mücadele verebilmenizi sağlar. İnce gövdesi balığın su altındaki hareketlerini hızla anlayabilmeni sağlar, böylece hızlı ve avcı balıklara karşın daha etkili bir aksiyon alabilirsin. Ergonomik makine sabitleme ile takımını tam bir uyum haline getirebilir, etkili atışlar yapabilirsin.

Savage Gear Salt 244cm 10-32g Spin Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/savage-gear-salt-244cm-10-32g-spin-kamis/

Savage Gear’in salt yani tuzlu su avlarına özel olarak ürettiği bu kamış modeli, hızlı aksiyon alabilen yapısı ve yeterli uzunluğu sayesinde iri balık peşinde koşan balıkçılar için idealdir. Fiber ile örülü gövdesi hafif ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. Salt serisinde olan bu kamış aynı zamanda tuzlu su için üretilmiş sahte yem türleri ile yüksek bir uyuma sahiptir. 

Tuzlu Su İçin En İyi Surf Kamışı Hangisidir?

Bir tuzlu su av tekniği olan surf, dalgalı meralarda iyi çalışan bir tekniktir. Türkiye’de Marmara ve Karadeniz bölgesindeki tecrübeli balıkçıların sıklıkla tercih ettiği bir yöntemdir. Surf yönteminde kamış boyları klasik olta kamış boylarını dahi aşar. Bunun yanı sıra yüksek karbon yapıları bu büyük kamışların balıkçı için daha hafif hale gelmesini sağlar. Atar ve çeker değeri yüksektir, ayrıca deniz suyuna karşı tam bir korumaya sahiptirler.

Okuma Fina Pro Tele Surf 390cm Surf Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-fina-pro-tele-surf-390cm-surf-kamisi/

İdeal bir surf kamışı yapısına sahip Fina Tele Surf, 24T karbon yapısı sayesinde balıkçıya ağırlığını hissettirmez. Paslanmaz çelikten yapılmış misina halkaları sayesinde deniz suyuna bağlı herhangi bir paslanma veya aşınma görülmez. 

Okuma Alaris Tele Surf 390 cm 100-200 gr Surf Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-alaris-tele-surf-390-cm-100-200-gr-surf-kamisi/

Alaris serisinin özel olarak ürettiği bu surf kamışı yüksek atar değerine sahiptir. İstanbul Boğazı gibi dip akıntının güçlü olduğu meralarda yüksek bir performans gösterir. Teleskopik yapısı ile sana taşıma kolaylığı sağlayacaktır. Beyaz renkli kamış ucu ile oltanı takip etmen oldukça kolay olacaktır. Grift makine yatağı ile makine ve kamış uyumunu sağlayabilir, ağır avlara karşı tam bir mücadele üstünlüğü kazanabilirsin.

Tuzlu Su İçin En İyi Tekne Kamışı Hangisidir?

Tekne ile yapılan tuzlu su avı birçok balıkçı için özel bir yere sahiptir. Denizin maviliği ile baş başa kalarak balık yatağı aramak birçok balıkçıya keyifli dakikalar yaşatır. Dahası akya gibi iri balıkların peşinde koşan adrenalin tutkunu balıkçılar da tekneden yapılan balık avını tercih ederler. Palamut, lüfer gibi balık türleri kıyıya yanaşmada nazlı balıklardır. Bu balıkları tutmaktan hoşlanan balıkçılar da tekne avını tercih ederler. Tekne ile balık avı yapacaklar uzun ve sağlam kamışlar tercih etmelidir. Özellikle surf ve sağlam spin kamışları tekne avında senin için iyi bir tercih olacaktır.

Okuma Tesoro 60-200 gr 2 Parça Slow Jig Kamışı

https://galatabalikcilik.com/urunler/olta-kamislari/okuma-tesoro-60-200-gr-2-parca-slow-jig-kamisi/

Tekne avında jigging tekniği ile oldukça keyifli dakikalar yaşayabilirsin. Dip merayı tarayan bu av tekniğini Okuma Tesoro ile daha kaliteli bir şekilde yapabilirsin. 24 tona kadar dayanıklı karbon gövdesi iri balıklarla tam bir mücadele sağlar. UFR yani Ultimate Flex Tavkiye özelliği ile ağır balıkları tekneye çekmede büyük üstünlüğe sahip olursun.

Tuzlu suda kullanıma uygun olta kamışlarıyla ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsan Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilir; sorularını ya da görüşlerini dilediğin gün ve saatte bizlere iletebilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar