750₺ VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO!

Okuma Olta Makineleri Rehberi: Bilmeniz Gereken Her Şey

1986 yılında bir hobi balıkçısı olan Charles Chang tarafından temelleri atılan Okuma firması, kuruluşundan bu yana hobi balıkçılarının ihtiyaçlarını karşılamayı ilke edinmiş bir balıkçılık firmasıdır. Firmanın temel prensibi yüksek kaliteyi elden bırakmamaktadır. Bu sayede 30 yıl gibi kısa bir sürede tüm Dünyada balıkçılık ürünleri üreten sayılı markaların arasında isminden sıklıkla söz edilmektedir. 

Okuma olta makineleri, firmanın yüksek kalite ilkesinden nasibini alan ekipmanların başında gelmektedir. Her bir av tekniğinin gerektirdiği atış tekniklerini balıkçının kolaylıkla yapabilmesini sağlayan bu firma aynı zamanda her bölgenin merasına uygunlukta olta makineleri üretimini sağlayabilmiştir.

Neden Okuma Olta Makinelerini Seçmelisiniz?

Yüksek kalite mottosu ile yola çıkan Okuma, ürünlerini balıkçının bir ekipmanda olmasını istediği her türlü konforu ve özelliği sağlayarak üretme ilkesinden vazgeçmemiştir. Firmanın bu yönde ilerlemesinde kurucusunun bir hobi balıkçısı olması da yadsınamaz bir sebeptir. Yüksek kalitenin yanı sıra bütçe dostu ürünleri ile dünya çapında hızlı bir ivme kazanan bu marka, fiyat-performans ürünlerinin çeşitliliği ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

Balıkçıların değişen ihtiyaçlarına her daim kulak kabartan firma, gelişen teknolojiyi de müşterilerinin beğenisine sunmayı ihmal etmemiştir. Okuma olta makineleri aynı zamanda balıkçılık hobisine ilk adımı atacaklar için birçok başlangıç seviyesi makine modeline sahiptir. Firmanın hobi balıkçılığını yaygınlaştırma ilkesi göz önüne alındığında bu tip olta makinelerine rastlamak oldukça olasıdır. Kolay kullanımlı ve ergonomik başlangıç seviyesi olta makineleri sayesinde birçok birey balıkçılık deneyimlerini Okuma markası ile başlatmışlardır.

Hem performans hem de profesyonel olarak üretilen serileri dilersen birlikte inceleyerek markanın ürettiği makineler hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsin.

Okuma Aria Olta Makinesi Serisi

Olta balıkçılığına adım atacakların oluşturacakları takımlarda ideal bir seri olan Okuma Aria; hem dayanıklı gövdesi hem de hızlı aksiyon alabilen motor yapısı sayesinde tam bir fiyat-performans sınıfına girecek olta makinesidir. 

CFR teknolojisi makineye tam bir koruma sunmaktadır. Bu teknoloji misinanın at çek esnasında oltaya sudan geri sarılırken çok daha hızlı kurumasını ve iç kısma su gitmesini önleyen bir teknolojidir. Böylece tuzlu sudan dolayı makine içindeki parçalarda korozyon görülmez. Ayrıca paslanmaz çelik makine teli sayesinde misinada kalabilen az sayıdaki kum veya nemin makara düzenine zarar vermesinin önüne geçebilmektedir. Özellikle başlangıç seviyesinde bir spin olta makinesi arayışında isen Aria serisi hem dayanıklılığı hem de bütçe dostu olması sebebiyle listende ilk sırada yer alabilir. 

Okuma Aria olta makinesi ile ilgili daha detaylı bilgiyi Okuma Aria Olta Makinesi Ürün İncelemesi makalemizden alabilirsin.

Okuma Aria Olta Makinesi
Okuma Aria Olta Makinesi

Okuma Alaris Olta Makinesi Serisi

Bir diğer fiyat-performans serisi makine modeli olan Alaris; Okuma ile özdeşleşmiş CFR teknolojisini bünyesinde barındırmaktadır. Paslanmaz çelik bilya sistemi sayesinde at çek yaparken herhangi bir takılma yaşamaksızın makineni kullanabilir, uzun süreli atışlarda yorgunluk hissetmezsin. Olta makinesinin eli konumunda olan sarma kolu Okuma markası ile daha ergonomik bir yapıya sahiptir. Yumuşak topuz kısmı el ile tam bir uyuma sahiptir. Balıkla mücadele durumunda elin yorulmasını ve sıkışmasını önler. Metal yapılı kol, balık ile mücadele ederken senin daha avantajlı bir durumda olabilmeni sağlayacaktır. 

Okuma Alaris Olta Makinesi
Okuma Alaris Olta Makinesi

Okuma Ceymar Olta Makinesi Serisi

Yüksek mesafe spin olta makinesi arayışındaysan Ceymar serisi beklentilerini fazlasıyla karşılayacak iç ve dış donanıma sahiptir. SFR yani siklonik rotor sistemi ile su ve makinenin ilişkisi bu seride de tamamen kesilmektedir. Bu sayede makine parçalarının suya bağlı olarak deforme olmasından söz edilemez.

Japon teknolojisi ile yapılan sağlam kalama pulları çekişte ek bir sürtünme azaltıcı etkiye sahip olup balıkçının olta hakimiyetine doğrudan katkı sunmaktadır. Ayrıca hassas eliptik biçimde tasarlanan dişli yapısı ile atışlarda misinanın sürtünmesini minimum seviyeye indirerek balıkçının az bir eforla daha uzak mesafelere atışını mümkün kılmaktadır. 7+1 ile tasarlanan bilya sistemi rahat bir çekiş için ek avantaj sağlamaktadır.

Okuma Ceymar olta makineleriyle ilgili daha detaylı bilgi almak istersen, Okuma Ceymar Olta Makinesi Ürün İncelemesi makalemize mutlaka göz atmalısın!

Okuma Ceymar Olta Makinesi
Okuma Ceymar Olta Makinesi

Okuma Epixor Olta Makinesi Serisi

Spin avını heyecanlı hale getiren trofe balık arayışı bu teknikte ustalaşmış balıkçıların hayalidir denilirse yanılmış olmayız. Türünün azman boyutuna gelmiş balık türleri gerek görünüm gerek mücadele açısından birçok balıkçıya unutulmaz avlar yaşatabilmektedir.

Epixor serisi bu tarz bir spin avı yapmak isteyen balıkçılar için profesyonel derecede sayılabilecek olta makineleri arasında görülmektedir. C40x karbon yapısı ile ek bir sağlamlığa sahip olan makine olası zorlu avlarda eğilip bükülme durumuyla karşı karşıya gelmez. Standart olta makine maddesi olan grafite göre daha hafiftir, böylece uzak atışlar yaparken bileğinin ve kolunun yorulmasını büyük ölçüde önleyebilir. 

Yavaş salınım hareketi misinanın hızını ve gideceği mesafeyi arttırır, meranın büyük bir kısmına hakim olmanı kolaylaştırır. RESII teknolojisi balıkçılığı bir üst seviyeye taşıyan bir detay olarak bu seride kendini göstermektedir. Rotor dengeleme sistemi olarak bilinen bu yapı ile atışların istenilen mesafeye dengeli ve hızlı bir biçimde gitmesi mümkün kılınmıştır.

Okuma Epixor olta makinesiyle ilgili hazırlamış olduğumuz detaylı incelemeye Okuma Epixor Olta Makinesi Ürün İncelemesi adlı makalemizden ulaşabilir, bu ürünle ilgili daha detaylı bilgi sahibi olabilirsin.

Okuma Epixor Olta Makinesi
Okuma Epixor Olta Makinesi

Okuma Azores Olta Makinesi Serisi

Mavi rengi ile dış görünümüyle ilk bakışta estetik bir görüntü sunan Azores serisi; piyasada bulunan surf olta makinesi modelleri arasında profesyonel makine sınıfında liste başını çekmektedir. Makine yapısının tamamı atışın mükemmelliği üzerine kurulan bu seri, profesyonel surf avcılarının yarışmalarda da tercih edeceği makineler arasında yer almaktadır. DFD hassas dual force ile çekiş konusunda balıkçıya güç tasarrufu sağlar. Ayrıca alüminyum anodize makarası sayesinde uzak mesafelerde avladığın balığı kaçırmadan kıyıya çekebilirsin. Okuma markasına özel MSS yani mekanik stabilizasyon sistemi sayesinde makine içindeki plakaların ahenkle çalışmasını sağlayarak olta makinesinin çekiş ve atış esnasında titremesini engeller.

Okuma Azores olta makinesi için hazırlamış olduğumuz profesyonel inceleme makalesine Okuma Azores Olta Makinesi Ürün İncelemesi sayfasından ulaşabilirsin.

Okuma Azores Olta Makinesi
Okuma Azores Olta Makinesi

Okuma olta makineleriyle ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsan Galata Balıkçılık Whatsapp Hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilir; sorularını ya da görüşlerini dilediğin gün ve saatte bizlere iletebilirsin.

Yazı İçeriği

Son Yazılar